Primarul general al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, a fost DEMIS

Primarul interimar al Capitalei, Ştefanel Dan Marin, numit în această funcţie pe 15 septembrie după suspendarea lui Sorin Oprescu, a fost demis marţi de consilierii PNL şi PSD din CGMB cu 37 de voturi pentru. Urmeaza ca prefectul Capitalei să ia act de această decizie.

24 nov. 2015, 14:29
Primarul general al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, a fost DEMIS

„Se aprobă schimbarea lui Marin Ștefănel-Dan din funcția de viceprimar al Municipiului București. Hotărârea CGMB nr. 167/2015 privind desemnarea unui viceprimar să exercite atribuțiile funcției de primar general al Municipiului București se abrogă”, prevede proiectul de hotărâre care a fost adoptat marți

Viceprimarul PNL Cornel Pieptea a declarat după vot că formaţiunea se va întruni în această seară, pentru a propune un nou primar interimar.

PNL Bucureşti a demarat marţi procesul de demitere a primarului general interimar Ştefănel Dan Marin. În acest sens, consilierii generali din PNL au iniţiat, în cadrul şedinţei CGMB, un proiect de hotărâre privind schimbarea viceprimarului şi implicit a primarului general interimar.

CITEŞTE ŞI Robert Negoiţă, despre primarul Capitalei Stefanel Marin: „Prejudiciază interesele bucureştenilor”

PNL argumentează decizia prin faptul că primarul nu a respectat acordul pentru bucureşteni, pe care şi l-a asumat, a întârziat nejustificat aprobarea bugetului RADET pe 2015 şi pentru că refuză să publice contractele de achiziţii publice.

Totodată, printre acuzaţiile aduse primarului interimar de către PNL se numără şi:

-faptul că „Primăria condusă de primarul UNPR a rămas în continuare o instituţie netransparentă (…) au trecut aproape două luni de la preluarea mandatului şi bucureştenii nu au fost informaţi asupra stadiului principaleleor proiecte ale municipalităţii, asupra modului de cheltuire a banilor sau asupra măsurilor luate în rezolvarea problemelor.”

– faptul că „nu a propus şi nu a luat nicio măsură concretă privind RATB; el refuză în continuare să reglementeze regimul gratuităţilor transportului public.”

Dan Darabont, viceprimar si consilier general PSD a declarat ca decizia de schimbare din functie a lui Stefanel Dan Marin nu are legatura cu interesul bucurestenilor, scos la inaintare de PNL.

„Vad ca PNL merge pe principiul eu te-am facut, eu te omor, nu stiu daca este o atitudine corecta, nu cred ca are legatura cu interesul bucurestenilor. Vrem sa fim consecventi fiindca nu vrem sa fim acuzati ca din cauza noastra nu functioneaza Bucurestiul. Din punctul meu de vedere este o dovada de mare iresponsabilitate ca PNL sa vina dupa 2 luni si sa isi schimbe candidatul PNL, fiindca a fost candidatul lor”, a declarat Dan Darabont.

Cu toate acestea, PSD a votat pentru demiterea lui Stefanel Dan Marin.

Consilierul general Lucian Iliescu a spus că, în urmă cu două luni, când Ştefănel Marin a fost desemnat ca primar interimar, colegii din CGMB spuneau că este tânăr, energic şi trebuie sprijinit, iar afirmă că acesta nu mai este bun să ocupe funcţia.

Uşor-uşor, transformăm şedinţa CGMB într-o şedinţă cel puţin ieftină. Voi acum două luni aţi votat un om spunând că este tânăr, ambiţios şi trebuie sprijinit. Subit, veniţi şi spuneţi că nu mai este bun? Ce s-a întâmplat între timp? Nu a răspuns la telefon? Îmi pare rău că Ştefănel a ales să nu fie prezent şi nu a venit să spună de ce se cere demiterea. Domnule Darabont, cum spuneţi că susţineţi majoritatea, când fără vot PSD nu exista majoritate? Nu poţi spune după două luni despre un om că a făcut sau nu a făcut treabă„, a mai spus Lucian Iliescu, potrivit Mediafax.

Şi consilierul general Doru Giugula (PSD) a arătat că era bine ca Ştefănel Marin să fie prezent la şedinţa de marţi a CGMB, pentru a-şi spune punctul de vedere.

„Este foarte clar că i-am pus în cârcă nişte lucruri şi nu ştiu dacă a putut să le ducă. Trebuia să ne spună dacă a promovat grupuri de interese mafiote sau s-a opus grupurilor mafiote şi acesta este motivul pentru care îl schimbăm”, a spus Giugula.

Liberalii din CGMB au susţinut că primarul interimar al Capitalei „trebuie să plece imediat pentru că nu este capabil să administreze problemele grave ale Bucureştiului”, susţinând că orice zi pe care Ştefănel Marin o mai petrece la conducerea Primăriei Generale „înseamnă o întârziere în soluţionarea problemelor existente”.