PRIMUL POD al pasajului Mihai Bravu-Splaiul Unirii, DESCHIS duminică circulaţiei VIDEO

Primul pod al noului pasaj Mihai Bravu-Splaiul Unirii din Capitală, care permite circulaţia dinspre Calea Văcăreşti (Piaţa Sudului) către Mihai Bravu, a fost inaugurat, duminică, în prezenţa primarului general Sorin Oprescu.

01 iun. 2014, 11:29
PRIMUL POD al pasajului Mihai Bravu-Splaiul Unirii, DESCHIS duminică circulaţiei VIDEO

„Deschidem circulaţia pe primul pod al pasajului Mihai Bravu şi lucrăm în ritm alert la cel de-al doilea pod. Sunt foarte mulţumit de cum s-a lucrat, începând din octombrie anul trecut. Avem speranţa că spre sfârşitul acestui an şi cel de al doilea pod va fi finalizat, având în vedere că lucrăm pe perioada de vară, adică ne ajută şi vremea. Mai mult, ne ajută şi deschiderea primului fir, prin relaxarea traficului. Le mulţumesc locuitorilor din zonă pentru răbdare, iar celor care tranzitează Văcăreştiul le promit că anul viitor vor uita de inconvenientele cauzate de lucrare”, a declarat Sorin Oprescu, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Sorin Oprescu, despre o candidatură la PREZIDENŢIALE: Toată viaţa mea m-au împins unii la curse

El a explicat că prin finalizarea acestei lucrări patru mari cartiere, adică peste 600.000 de locuitori, Berceni-Olteniţei, Balta Albă, Pantelimon şi Colentina, vor fi legate între ele şi vor avea legătură cu zona de Nord a oraşului – Aeroport Otopeni, dar vor avea şi alternative faţă de inelul interior reprezentat de Mihai Bravu, Ştefan cel Mare, fapt care creează implicit şi descongestionarea în zona centrală.

Potrivit sursei citate, pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii este compus din două poduri supraterane paralele. Primul pod a fost finalizat 100%, inclusiv bretelele de acces. La cel de-al doilea se lucrează. Necesitatea realizării pasajului a derivat din circulaţia din ce în ce mai dificilă, cu blocaje frecvente, în această zonă, fiind realizat pe direcţia inelului principal de circulaţie.

Citeşte şi Primul pod al PASAJULUI MIHAI BRAVU va fi deschis vineri

Pasajul Mihai Bravu rezolvă subtraversarea a două puncte esenţiale – Splaiul Unirii şi Dâmboviţa, pe de-o parte, iar, pe de cealaltă parte, intersecţia Mihai Bravu cu Calea Văcăreşti, realizând continuitatea traficului, în corelare cu viitorul pasaj subteran de la Piaţa Sudului.