Principesa Margareta, MESAJ IMPRESIONANT către ROMÂNI

Principesa Moştenitoare Margareta îndeamnă populaţia să fie alături de Crucea Roşie, mai ales acum când lumea este într-o schimbare continuă şi rapidă, iar această organizaţie trebuie să facă faţă noilor provocări.

04 iul. 2015, 16:45
Principesa Margareta, MESAJ IMPRESIONANT către ROMÂNI

Principesa Moştenitoare Margareta a găzduit, sâmbătă, la Palatul Elisabeta din Bucureşti, Ziua Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, potrivit unui comunicat remis Mediafax de Biroul de Presă al Regelui Mihai I.

Evenimentul a avut loc cu ocazia împlinirii a 139 de ani de activitate umanitară şi a aniversării centenarului acordării înaltului patronaj de către Regina Maria Crucii Roşii Române.

Potrivit Principesei Margareta, „ca organizaţie auxiliară autorităţilor publice în domeniul umanitar, Crucea Roşie Română a contribuit remarcabil, în anul 2014, la ajutorarea persoanelor aflate în suferinţă”.

„Am încercat, prin toate mijloacele pe care le deţinem, să ne îndeplinim misiunea. Resurse umane, corturi, adăposturi de iarnă, alimente de primă necesitate au fost mobilizate pentru a acorda ajutor victimelor inundaţiilor, pentru a oferi un trai decent persoanelor vulnerabile, bătrânilor aflaţi în nevoie, copiilor proveniţi din familii cu venituri mici şi, în general, tuturor celor care ne-au solicitat sprijinul. Cu ajutorul voluntarilor noştri instruiţi, antrenaţi şi hotărâţi să salveze sau să îmbunătăţească viaţa semenilor de oriunde, Crucea Roşie răspunde de fiecare dată cu promptitudine în caz de urgenţă. Oamenii pot conta pe noi. Am făcut dovada că oferim un ajutor concret. Emblema noastră garantează servicii de calitate, care sunt acordate voluntar, imparţial şi neutru”, spune Principesa Margareta.

Principesa Margareta a fost aleasă, pe 15 mai, preşedinte al Crucii Roşii Române, în cadrul Adunării Generale a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, care a avut loc în municipiul Braşov.