Produse cosmetice înşelătoare. Vezi pe ce NU trebuie să dai banii

Înainte să-ţi cheltuieşti tot salariul pe creme antirid scumpe sau pe cosmetice "organice" care nu sunt cu nimic mai bune decât cele de la supermarket este mai bine să te informezi. Un expert în cosmetică îţi spune care sunt produsele înşelătoare ce nu merită investiţia.

RomaniaTV.net
10 dec. 2013, 08:34
Produse cosmetice înşelătoare. Vezi pe ce NU trebuie să dai banii

Paula Begoun, cunoscută drept „the cosmetic cop” vorbeşte sincer despre produsele cosmetice şi îi demascheză pe producătorii care vând „apă chioară” la preţuri de lux.

1. Cremele antirid care promit să acţioneze la fel ca injecţiile cu Botox

Sigur ai auzit cel puţin o reclamă în care ţi se promite că o cremă antirid va avea acelaşi efect ca un lifting facial sau ca o injecţie cu Botox. Potrivit unica.ro, din păcate, aceste reclame sunt mincinoase. Dacă promisiunile lor ar fi adevărate, de ce ar mai apela vedetele la injecţii cu Botox sau la bisturiu? Oricât de scumpă ar fi o cremă antirid, ea nu poate să aibă acelaşi efect ca o intervenţie estetică. Nici măcar Botoxul, dacă este aplicat pe piele, nu are efectul unei injecţii, din păcate.

2. Produsele antirid cu colagen şi elastină

„De cele mai multe ori, molecula de colagen dintr-o cremă este prea mare ca să penetreze pielea. Dar chiar şi atunci când este suficient de mică pentru a fi absorbită, ea nu se leagă cu colagenul existent în piele”, explică Paula Begoun. E adevărat că elastina şi colagenul din creme contribuie la hidratarea tenului, dar nu sunt singurele ingrediente care pot face asta, aşa că nu merită să cheltuieşti o avere pe o cremă care promite să-ţi şteargă ridurile peste noapte.