Produse toxice, care ne otrăvesc lent. Vezi cine le produce şi cum să le identifici

Deaja nu mai este un secret că multiple produse care se găsesc în supermarketurile nostre sunt produse în China şi nu sunt de cea mai înaltă calitate.

21 mai 2016, 14:53
Produse toxice, care ne otrăvesc lent. Vezi cine le produce şi cum să le identifici

O listă cu numai cinci produse alimentare depistate ca fiind foarte dăunătoare pentru sănătate te pune pe gânduri când afli cât de periculoase pot fi pentru organismul uman. Cele cinci produse incriminate pentru toxicitatea şi falsificarea lor provin din China şi e bine să le evitaţi.

Nu mai este un secret că multiple produse care se găsesc în supermarketurile nostre sunt produse în China şi nu sunt de cea mai înaltă calitate. Mai jos vă prezentăm o listă cu cinci produse alimentare pe care este mai bine să le eviţi a le cumpăra şi consuma daca vezi că provin din China:

Peştele cod

Peştele cod, asemenea peştelui tilapia, are o calitate net inferioară. Acesta creşte în propriile reziduuri. Mai mult de 50% din peştele cod vine din China. Spunem aceste în condiţiile în care aproape 90% din peştele vândut în România este din import, potrivit ziarului Gândul, citat de descoperă.ro.

Sucul de mere din China

China se află chiar în capul listei ţărilor producătoare de mere la nivel mondial, dar şi prima ţară care nu asigura măsurile corespunzatoare de verificare a prezenţei pesticidelor, chimicalelor şi a altor materii reziduale în produsele cultivate. Având în vedere faptul că România importa o cantitatea mare de suc de mere din China, ai mare grijă la cumpararea acestor produse.

Usturoiul chinezesc

Usturoiul, pentru a rezista mai mult, este stropit cu chimicale care depăşesc limita admisibilă. OPC a descoperit că pe piaţa românească există usturoi chinezesc toxic. Fereşte-te de procurarea usturoiului provenit din China, ţinând cont că circa 30% din usturoiul de pe piaţa noastră provine din China.

Citeşte şi Mărfuri contrafăcute în valoare de 800.000 euro

Orezul din plastic

Acest tip de orez ”fals” este făcut din cartof şi materiale sintetice utilizate la producţia cauciucului. Orezul din plastic poate fi depistat în bucătărie. Atunci când este gătit, bobul rămâne mai tare şi pe lângă asta are nevoie de o perioadă de timp mai îndelungată să stea pe foc. Consumul acestui tip de orez poate avea efecte grave asupra organismului, poate duce inclusiv şi la cancer.

Piperul negru boabe

Unii producători chinezi de piper negru boabe adaugă nămol şi pământ de o anumită concentraţie în aşa fel încât este practic imposibil să simţi diferenţa de gust.