PROGNOZA METEO: Vreme de primăvară în WEEKEND, cu posibile precipitaţii şi ceaţă

Sfârşitul de săptămână vine cu vreme mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa sâmbătă între 7 şi 14 grade Celsius. În jumătatea nordică a ţării îşi fac apariţia ploile.

RomaniaTV.net
17 ian. 2014, 16:35
PROGNOZA METEO: Vreme de primăvară în WEEKEND, cu posibile precipitaţii şi ceaţă

Meteorologii prognozeză pentru sâmbătă maxime de la 7 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei până la 15 grade în Banat. Norii strâng rândurile mai ales peste jumătatea nordică a ţării şi aduc ploi, mai ales despre Maramureş, local în Crişana şi în nordul Transilvaniei.

În nordul Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte slabe. În celelalte regiuni doar temporar vor fi înnorări, dar dimineaţa va fi din nou ceaţă, pe arii restrânse însă. Vântul sufla mai alert pe crestele munţilor.

În Bucureşti, temperatura e în creştere faţă de ziua precedentă şi vremea devine chiar deosebit de caldă pentru data din calendar. Ziua începe cu ceaţă şi nori joşi, apoi cerul va fi temporar noros. Vântul nu se agită prea tare, iar mercurul din termometre ajunge până la maxime în jur de 10 grade.

Săptămâna se încheie tot cu vreme mult mai caldă decât în mod normal, îndeosebi în regiunile vestice. Maximele pleacă în general de la 1 grad în nordul Moldovei şi ajung la aproximativ 16 grade în Banat şi în dealurile Crişanei. Soarele se arată printre nori cu excepţia nordului şi estului ţării, unde norii rămân adunaţi pe cer şi lasă ploi. Ploi slabe izolate sunt şi în celelalte zone şi nu trebuie să uităm ceaţa, prezentă în primele ore ale zilei în zonele joase din sud şi sud-est. Spre seară însă şi mai ales în noaptea de duminică spre luni nori tot mai groşi se extind şi aduc ploi pe arii extinse şi doar în sud-est acestea sunt mai rare.

La munte şi în nordul Moldovei sunt ceva semne de iarnă, ploile se transformă în lapoviţă şi ninsoare şi sunt condiţii de polei. Vântul suflă tare doar la munte.

În Capitală, vremea rămâne deosebit de caldă, cu maxime de 9, poate chiar 10 grade Celsius. Ziua soarele se arată printre nori chiar dacă dimineaţa e ceaţă, dar seara cerul se înnorează şi noaptea va ploua trecător.

Luni vremea continuă să fie mai calda decât în mod normal în cea mai mare parte a ţării. Cerul e mai mult noros şi mai plouă în nord şi în est, pe arii mai restrânse poate şi în celelalte regiuni, iar dimineaţă sunt condiţii de ceaţă, pe arii restrânse în zonele joase. Noaptea însă ploile revin în vest şi în sud-vest. În jumătatea vestică şi la munte, mai ales în Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii mixte şi polei. Vântul suflă mai tare în Banat şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în Moldova şi 15 grade în Banat.

Marţi, şi bucureştenii au parte tot de vreme mult mai caldă decât în mod normal în aceasta perioadă. Cerul e mai mult noros şi trecător mai plouă în primele ore ale zilei. Vântul îşi face simţită prezenţa fără să supere, iar termometrele arată maxime în jur de 9 grade Celsius.

Marti, cu excepţia nordului Moldovei temperaturile rămân mai ridicate decat în mod normal pentru ultima decadă a lunii ianuarie, meteorologii prognozeză de la -2 grade în nord-est până la 13 … 14 grade în Banat şi pe litoral. Cerul e mai mult noros şi temporar plouă în cea mai mare parte a ţării. În zona montană înaltă, dar şi în jumătatea nordică a Moldovei vor fi precipitaţii mixte, iar dimineaţa în zonele joase va fi ceva ceaţă asociată cu burniţă. De miercuri până spre finalulul săptămânii, temperaturile continuă să se menţină mai mari decât mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării. Şanse mari de precipitaţii sunt mai ales miercuri şi joi în vest, în nord şi în centru, iar noaptea şi dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă în zonele joase.