Proiect de lege: Copiii care nu au absenţe la şcoală să primească alocaţie de 100 de euro

Senatorul Ioan Agrigoroaei a iniţiat un proiect de lege prin care doreşte să mărească alocaţia copiilor. Există însă şi o condiţie. Doar copiii care nu vor avea deloc absenţe la şcoală vor putea beneficia de o alocaţie în valoare de 100 de euro.

10 feb. 2016, 14:58

Potrivit iniţiativei senatorului, banii nu vor fi virați într-un cont al părinților sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinație precisă: o anumită sumă pentru alimente, o alta pentru haine și alta pentru rechizite.

Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor”, a declarat Agrigoroaei, conform b365.ro

Senatorul mai spune că se vor găsi și sumele necesare pentru a mări alocația copiilor. În primul rând să se recupereze banii găsiți de Curtea de Conturi, cele peste 80 milioane de euro ,băgate în panseluțe, apoi o accizare a taxei pe viciu cu 0,05 bani.