Război pe şniţele între doi şefi din Primăria Botoşani

Pe pagina de Facebook, șeful Centrului Social din Parcul Tineretului aflat în subordinea Primăriei prin Serviciul Public Local de Asistență Socială (SPLAS) nota: "Colectivul centrului, copii, părinți și aparținători "MULȚUMESC" conducerii SPLAS Botoșani pentru faptul că au "uitat" să aducă niște daruri cât de micuțe cu ocazia Moșului Nicolae. Probabil că a avut alte priorități". Deci, pentru copiii săraci de la centru, Moș Nicolae nu a venit.

08 dec. 2015, 13:28
Război pe şniţele între doi şefi din Primăria Botoşani

În realitate conflictul dintre șeful unității, Andy Murariu și cel de la SPLAS, Dorin Burlacu, ar data de mai mult timp, scrie botosaneanul.ro. Iar un episod relativ recent a răcit și mai mult relațiile, care erau oricum tensionate între cei doi.

Citeşte şi CRIMĂ în Botoşani. Un bărbat şi-a ucis în bătaie soţia

Spre sfârșitul lunii noiembrie, Dorin Burlacu a făcut un control în centrul unde se află copii care provin din familii sărace de la Botoșani. A vrut să verifice ce mănâncă micuții, având în vedere că hrana este preparată la Cantina de Ajutor Social.

„Am constatat că porțiile erau alcătuite din : 1 bucată șnițel pui, o felie de cașcaval de 100 de grame, pâine și fructe, Având cunoștință despre faptul că de la Cantina de Ajutor social au fost trimise 33 de pachete cu câte 2 bucăți șnițele, pentru fiecare copil, am efectuat control. La unul din frigiderele din dotare am găsit 7 pachete cu câte 2 bucăți șnițele”, a arătat Dorin Burlacu. 

Dl Burlacu consideră că se află pe moșia personală

I-a cerut notă explicativă directorului centrului și a înștiințat și conducerea Primăriei Botoșani. În replică, cel vizat de acuze că ar fi sustras din șnițelele copiilor, se apără:

„Prin modul arogant și plin de urlete, țipete și amenințări, dl. Burlacu care ocupă vremelnic funcția de director executiv consideră că se află probabil pe moșia personală sau este un vechil pe o moșie a nu știu cui tratând personalul din subordine ca niște sclavi!!”, a răspuns Andy Murariu.
Mai departe, șeful centrului explică motivele pentru care a decis să păstreze jumătatea din cantitatea de șnițele.

Citeşte şi Un bărbat din România a distrus un bar cu TOPORUL: Mi-a spus că dacă voi depune plângere, îmi va da foc VIDEO

„DA!! Din dispoziția mea copiii au servit un șnițel în loc de două. Aveam cunoștință că în ziua următoare meniul va consta în varză cu orez (varza a la Cluj) iar din constatările trecute copiii nu mănâncă așa ceva. Am considerat că decât să plece acasă nemâncați mai bine să mănânce câte un șnițel în compensare”, a subliniat Andy Murariu.

Copii …. vegetarieni!

Nu în ultimul rând, directorul centrului social a transmis șefilor Primăriei că, meniul pentru copii este preparat necorespunzător și nu se ține cont de valoarea calorică și că, deși s-a dublat norma de hrană la 12 lei pe zi, acest lucru nu se reflectă și în ceea ce mănâncă micuții. Andy Murariu:
„Și dacă tot am amintit de faptul că, copiii nu mănâncă pe săturate mâncarea preparată în cadrul

Cantinei Sociale vreau să precizez succint meniul săptămânii 23 – 27 noiembrie:
– Într-o zi borș de varză și varză călită
– Într-o altă zi pilaf de orez
– Astăzi varză cu orez”.
Dorin Burlacu a avut un conflict similar și cu Ioan Negru, șeful Centrului Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost, conflict ce a ajuns inclusiv în instanță.