Rebelii au transferat în Rusia racheta cu care ar fi fost doborât în Ucraina avionul malaezian VIDEO

Consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Gheraşcenko, a declarat, făcând referire la informaţii ale serviciilor secrete de la Kiev, că rebelii ar fi reuşit în noaptea de joi spre vineri să transporte în Rusia sistemul de rachete Buk-M1, cu care ar fi doborât un avion malaezian de pasageri, cu 298 de persoane la bord, în estul Ucrainei, relatează Interfax-Ukraina.

18 iul. 2014, 11:22
Rebelii au transferat în Rusia racheta cu care ar fi fost doborât în Ucraina avionul malaezian VIDEO

O instalaţie Buk-M1 cu care a fost efectuat un tir de rachetă în ajun a fost evacuată pe teritoriul Rusiei, unde aceasta va fi, cel mai probabil, distrusă„, a scris Anton Gheraşcenko pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, „teroristul internaţional Strelkov alias Ghirkin s-a deplasat în cursul nopţii personal la Snejnoe (localitate în apropiere de care a căzut avionul) pentru a prelua sub control situaţia cu avionul doborât„. Igor Strelkov este unul dintre liderii militari ai rebelilor din Doneţk.

Conform celor mai recente informaţii ale serviciilor noastre speciale, cutiile negre găsite de terorişti vor fi predate astăzi (vineri – n.r.) patronilor lor din FSB (serviciile speciale ruse – n.r.) la un punct de trecere a graniţei din zona Lugansk„, mai susţine Gheraşcenko.

Citeşte şi: Un STUDENT ROMÂN A MURIT în catastrofa aviatică de la Doneţk