Rogozin a fost întâmpinat cu un PROTEST INEDIT, la Chişinău: Struguri, votcă şi ARME

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a avut parte de o primire inedită şi amuzantă pe aeroportul din Chişinău. Tinerii moldoveni au protestat faţă de sosirea sa cu votcă, struguri şi arme de jucărie.

21 aug. 2014, 21:01
Rogozin a fost întâmpinat cu un PROTEST INEDIT, la Chişinău: Struguri, votcă şi ARME

Dmitri Rogozin a început joi o vizită de două zile în Republica Moldova. El a fost întâmpinat de tinerii moldoveni, pe aeroportul din Chişinău, printr-un protest simbolic, din care nu a lipsit aluzia la agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, scrie Jurnalul de Chişinău.

Astfel, tinerii au venit la aeroport cu struguri, aluzie la embargoul impus de Rusia importurilor de fructe din Republica Moldova, cu arme de jucărie, ca simbol al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi votcă în loc de pâine şi sare cum este obiceiul local.

Citeşte şi Iurie Leancă: Asocierea Republicii Moldova cu UE nu înseamnă renunţarea la neutralitate

Vicepremierul rus discută în aceste două zile cu reprezentanţii moldoveni din diferite ministere, în special cu cei din Ministerul Economiei, unde va aborda problema embargoului impus de Rusia importurilor de legume şi fructe din Republica Moldova. Este însoţit de o delegaţie de 25 de oficiali ruşi din Serviciul Fitosanitar, Ministerul Economiei, Serviciului Vamal şi Ministerul Culturii de la Moscova.

Citeşte şi Dmitri Rogozin se duce la Tiraspol. Vicepremierul rus nu are curajul să ZBOARE cu avionul PESTE ROMANIA

Rogozin va depune flori la Memorialul Eternitate din Chişinău, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la începerea operaţiunii Iaşi – Chişinău, la care nu vor fi prezente oficialităţi din Republica Moldova şi nici nu vor fi organizate onoruri militare.

Vineri va merge la Tiraspol, unde se va întâlni cu liderul separatist Evgheni Şevciuk şi cu premierul moldovean Iurie Leancă. Va fi, de asemenea, abordată şi problema furnizării gazelor naturale, în contextul expirării actualului contract la data de 31 decembrie 2014.