Ce se întâmplă cu românii din cursa Tarom redirecţionată la Amsterdam. Anunţ OFICIAL al companiei

Avionul Tarom care a aterizat marti dimineaţă în Amsterdam după ce a fost redirecţionat de la Bruxelles, în urma exploziilor, a plecat gol din Amsterdam, lăsându-i în aeroport pe românii care nu mai au acum cu ce să se întoarcă acasă. După ce românii "abandonaţi" la Amsterdam s-au plâns că nimeni nu le-a spus ce au de făcut, Tarom a anunţat că a luat măsuri pentru ca aceia care doresc să se întoarcă în ţară vor fi îmbarcaţi într-o cursă ce vine de la Amsterdam la Bucureşti marţi seară.

22 mart. 2016, 13:11
Ce se întâmplă cu românii din cursa Tarom redirecţionată la Amsterdam. Anunţ OFICIAL al companiei

UPDATE. Conform unui comunicat al Tarom, dintre cei 83 de pasageri ai zborului Tarom RO371 Bucureşti – Bruxelles, redirecţionat către Amsterdam din cauza incidentelor care au avut loc, in aceasta dimineata, pe aeroportul din Bruxelles, 28 au decis să se întoarcă în ţară, motiv pentru care au fost reprotejaţi pe zborul TAROM RO364 Amsterdam – Bucuresti, din aceasta seara. Zborul TAROM – RO 373 Bucureşti – Bruxelles care trebuia să decoleze de la Bucureşti la ora 16.50 a fost anulat. Pasagerii, care au dorit sa mai calatoreasca, au fost reprotejati pe zborul Tarom RO 363 cu destinatia Amsterdam, cu estima de decolare de la Otopeni, la ora 18.06. In acest sens TAROM a pus la dispozitie o aeronava Airbus A310, cu o capacitate de 209 locuri, care va permite transportul tuturor pasagerilor.

Compania este in permanenta legatura cu reprezentantii Ambasadei Romaniei la Haga in vederea asigurarii suportului necesar pentru pasagerii si cetatenii romani. Pasagerii care nu au dorit sa calatoreasca astazi, vor fi acceptati la imbarcare pe toate cursele operate de TAROM din Amsterdam, Paris, Frankfurt, Munchen si Londra din 22 si 23 martie.

Roxana Căpraru, unul dintre românii abandonaţi acum pe aeroportul din Amsterdam, a declarat pentru EVZ: „Ni s-a spus de aici din aeroport că avionul cu care am venit a plecat deja, pentru că nu putea să plătească taxa de aeroport„.

Potrivit acesteia, nici angajaţii aeroportului din Amsterdam nu au putut lua legătura cu reprezentanţii biroului local al Tarom. „Ni s-a spus că cei de la Tarom au foarte mult de lucru şi nu reuşesc să ia legătura cu ei„, a adăugat Roxana Căpraru.

Ea se plânge că nimeni de la Tarom nu a luat legătura cu ei şi în acest moment habar nu au ce să facă.

În eventualitatea în care Tarom va pune la dispoziţie curse suplimentare, românii care se află acum în aeroportul din Amsterdam şi doresc să se întoarcă acasă îl pot apela pe reprezentantul Tarom în Amsterdam, Laurenţiu Mezei, la numărul de telefon 00 32 47 384 1576, sau pe Mădălina, la numărul 00 32 479 309 981.

CITEŞTE ŞI ATENTATE BELGIA. Încă o EXPLOZIE pe un bulevard important din Bruxelles. Palatul Regal a fost evacuat