Şi-au transformat casa în centru pentru copiii cu dizabilităţi. Povestea fascinantă a unor români întorşi din Germania VIDEO

O lecţie de generozitate, cum rar întâlneşti, vine din judeţul Alba! Soţii Bolea şi-au transformat casa într-un centru de zi, pentru a alina suferinţa copiilor cu dizabilităţi. Zilnic, vin aici tineri cu afecţiuni grave de vedere sau autism şi petrec ore bune în prezenţa unor specialişti. Familia are grijă permanent de doi tineri, cu probleme de sănătate.

RomaniaTV.net
10 apr. 2017, 10:58
Şi-au transformat casa în centru pentru copiii cu dizabilităţi. Povestea fascinantă a unor români întorşi din Germania VIDEO

După ce au lucrat mai mulţi ani în Germania, Maria şi Nicolae Bolea s-au întors în ţară. S-au gândit, iniţial, să aducă acasă doi copii dintr-un centru de plasament: o fetiţă şi un băiat, ambii cu probleme de vedere.

„Pe Cristina am încercat să o ducem la şcoala specială, La Cluj, de nevăzători. Ne a dat o negaţie. Nu au vrut să o primească atunci. Vedeam că ea vrea să evolueze, noi nu ştiam ce să facem cu ea. Am dus-o şi la centru, un an, dar nu era pentru ea. Şi atunci am incercat aici. Am plătit un psiholog, din salariul meu de asistent maternal. Şi am zis plătesc un psihiolog pentru copil, eu vreau să mai vină şi alţii. Aveam subsolul. Am mai contactat şi nişte părinţi. Şi aşa a luat fiinţă centrul”, a declarat Maria Bolea.

Potrivit România TV, susţinută financiar de câţiva prieteni din Germania, dar şi din ţară, locuinţa Mariei a devenit un loc unde se alină durerile a zeci de suflete.

Zilnic, cei mici rămân în grija mai multor specialişti: psihologi, muzicologi şi terapeuţi.

„Terapia prin muzică are scopul de a deschide canalul de comunicare auditiv, pentru a ajuta copiii să progreseze şi să îmbunăţăţească stima de sine şi imaginea, percepţia corporală. Să fie net îmbunătăţită şi să se simtă cât mai util”, a povestit Ioniţă Maria, terapeut ocupaţional.

În acest moment, celor mici le-ar fi de mare ajutor o bucătărie, o sală de mese şi o cameră pentru terapie muzicală. Pentru care soţii Bolea au nevoie de ajutor.