TAXA DE LINIŞTE, anulată de Tribunalul Constanţa după 12 ani

Una dintre celebrele taxe speciale impuse de fostul primar din Constanţa, Radu Mazăre, a fost anulată de instanță, după 12 ani.

22 dec. 2015, 20:31
TAXA DE LINIŞTE, anulată de Tribunalul Constanţa după 12 ani

Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a admis cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta Asociația „Constanța Ia Atitudine“, care a dat în judecată Consiliul Local al Municipiului Constanța și a anulat în parte Anexa 5 „Alte taxe administrate de serviciul public de impozite, taxe şi alte venituri ale bugetului local“ din Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr. 246/18.12.2014 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2015 în ceea ce priveşte „Taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă“, potrivit romanialibera.ro. Pe scurt, taxa de liniște este anulată. Sentința Tribunalului nu este definitivă.

Avocații care au deschis procesul afirmă că „sentinţa produce efecte pentru viitor și este opozabilă erga omnes (pentru toţi contribuabilii)“. Dacă va fi definitivă, acest lucru va însemna că taxa de liniște va putea fi recuperată de către cei care au plătit-o. În final, contribuabilii îşi vor putea recupera sumele plătite cu acest titlu, iar Consiliul Local Constanţa va fi obligat la plata cheltuielilor de judecată“, a spus Adrian C. Uscov, partener al casei de avocatură.