Totul despre încălzirea prin pardoseală. Avantaje şi dezavantaje

De departe, cel mai important atu al încălzirii direct prin pardoseală este acela că temperatura rămâne în partea de jos a camerei. Astfel, ne putem bucura de 24-25 grade la podea, 22 grade la nivelul corpului şi 20 grade la nivelul tavanului. Sistemul poate fi instalat în aproape orice tip de podea.

30 oct. 2014, 08:42
Totul despre încălzirea prin pardoseală. Avantaje şi dezavantaje

Senzaţia de gresie rece dimineaţă din baie poate fi preschimbată într-o căldură plăcută, numai bună să îţi începi ziua cu bine, scrie cugetliber.ro. Merge la orice tip de locuinţă, nu contează tipul imobilului, căci încălzirea prin pardoseală funcţionează la parametric maximi atât în imobile mici, cât şi în spaţii industriale, şcoli, spitale.

Citeşte şi Aproximativ 7.000 de apartamente din Ploieşti, fără căldură din cauza datoriilor

Poate fi instalată pe orice structura de pardoseală, cum ar fi: beton, şapă, blocuri, bârne, grinzi. Valabilitate Un astfel de sistem are o durată de viaţă egală cu cea a construcţiei. Important e să folosim doar conducte de calitate superioară. Materialul din care sunt fabricate acestea impune anumite condiţii de manipulare, depozitare, montaj şi exploatare care trebuie respectate cu stricteţe.

Nu poluează

Sistemele de încălzire prin pardoseală nu sunt poluante şi nu există riscul producerii de monoxid de carbon ca la centralele termice. Sunt foarte potrivite pentru renovarea unei camere, în special la cele la care pereţii nu permit montarea radiatoarelor. În plus, montarea sistemelor electrice este foarte simplă, acestea fiind o soluţie excelentă pentru apartamente.OpţiuniÎncălzirea prin pardoseală se realizează în două moduri. Unul este încălzirea electrică, situaţia în care cablurile electrice speciale sunt montate în pardoseală. De precizat că sistemul electric este mai ecologic şi mai sigur decât cel cu gaz.

Citeşte şi Cum arată vila de lux din Malibu în care locuiesc Monica Gabor şi Mr. Pink VIDEO

De asemenea, în cazul în care veţi opta pentru acesta sursă de încălzire, nu veţi mai cheltui bani cu întreţinerea, deoarece nu necesită asemenea costuri.Încălzirea cu apăŢevile sunt montate sub pardoseală, care preiau apa caldă a sistemului de încălzire central. Sistemele cu apă sunt mai eficiente pentru suprafeţele mari, au un randament termic mai bun. Pot funcţiona cu orice sursă de încălzire: centrală pe gaze, sau lemne.

Contribuie la puşculiţa familiei

Un alt avantaj, de data aceasta de natură financiară, este acela că aceste sisteme, folosite în apartamente noi, cu grad mare de izolare, vor fi foarte economice şi eficiente, vor conferi flexibilitate, întrucât fiecare cameră are propriul sistem de încălzire, ce funcţionează total independent şi propriul termostat digital, complet programabil pentru a stabili cu precizie orele de funcţionare, dar şi temperatura pe care o dorim în cameră.