Traian Băsescu: Nu am apucat să-l văd pe fratele meu. Îmi este extrem de greu. Asta-i viaţa!

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu l-a văzut încă pe fratele său, Mircea Băsescu, aflat în arest.

16 iul. 2014, 09:18
Traian Băsescu: Nu am apucat să-l văd pe fratele meu. Îmi este extrem de greu. Asta-i viaţa!

Nu am apucat să-l văd pe fratele meu. Îmi este extrem de greu şi regrete enorme am. Este totuşi fratele meu, însă nimeni nu este mai presus de lege. Asta-i viaţa!”, a spus Traian Băsescu.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost aduşi miercuri la Tribunalul Constanţa, care judecă dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare, instanţa urmând să decidă şi în cazul cererii de revocare a arestării.

Cei doi au fost trimişi în judecată luni, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu: Dacă aş fi PREMIER, aş ADOPTA reducerea CAS-ului

Dosarul a fost înregistrat la Secţia Penală a Tribunalului Constanţa în 14 iulie, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru miercuri.

Înainte de a fi trimis în judecată, Mircea Băsescu a formulat o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, care trebuia să se judece marţi la Tribunalul Bucureşti. Instanţa şi-a declinat competenţa de soluţionare a cererii în favoarea Tribunalului Constanţa, unde se judecă şi dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influenţă.

Cererea lui Mircea Băsescu de revocare a măsurii arestării preventive urmează să fie luată în discuţie miercuri de judecătorii Tribunalului Constanţa.

CITEŞTE ŞI MIRCEA BĂSESCU, transportat cu duba la Constanţa. Judecătorii decid ACUM dacă rămâne sau nu în AREST