Trucul ţinut secret de bucătari: cum tai corect roşiile

Cum tai corect rosiile, astfel incat operatiunea sa fie rapida si eficienta? Iei rosie cu rosie si apoi le adaugi in oala sau salata ta preferata? Se poate si mai simplu! Un rus ne invata un truc mai putin cunoscut cu ajutorul caruia poti taia mai multe rosii deodata.

02 mai 2016, 07:45
Trucul ţinut secret de bucătari: cum tai corect roşiile

Una dintre cele mai mari probleme pe care le presupune gatitul este pregatirea alimentelor ce urmeaza sa le pui in farfurie. De la indepartarea cojii oului fiert pana la curatarea cartofilor, exista o serie de situatii in care iti vine sa nu mai faci nimic de mancare pentru ca aceste lucruri marunte te lasa fara chef.

Un rusc ne explica intr-o engleza hazlie care este cea mai buna metoda de taiere a rosiilor. Fie ca e vorba de rosii micute (cherry) sau rosii mari, trebuie sa ai la tine doar 3 lucruri: doua farfurii si un cutit care taie bine. Pune rosiile pe care vrei sa le folosesti in mancare pe o farfurie.

Asaza peste ele o farfurie de aceeasi dimensiune, ca si cum ai acoperi un aluat care dospeste. Ia un cutit bine ascutit si trece-l printre cele doua farfurii. In felul acesta, vei reusi sa tai mai multe rosii deodata economisind timp la gatit.

Vezi videoclipul cu toate instructiunile în Revista Teo