Un basarabean a trecut Prutul înot pentru a ajunge în România

Un basarabean, în vârstă de 18 ani, a încercat să treacă Prutul înot sperând că va reuşi să intre ilegal pe teritoriul României pentru a-şi găsi un loc de muncă, dar s-a ales cu dosar penal.

22 iun. 2014, 13:04
Un basarabean a trecut Prutul înot pentru a ajunge în România

Alina Leonte, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, a precizat că bărbatul a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni după ce acesta trecuse ilegal frontiera de stat dintre Republica Moldova şi România, potrivit Agerpres.

Basarabeanul a fost găsit pe Drumul Naţional 28, în apropierea râului Prut.

Poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul nu avea documente de identitate asupra. În vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor persoana a fost condusă la sediul sectorului. În urma verificărilor specifice efectuate cu sprijinul autorităţilor din R.Moldova şi din declaraţiile bărbatului s-a stabilit că este cetăţean moldovean. Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penală pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat„, a mai spus oficialul ITPF.

Conform Acordului încheiat între Republica Moldova şi România, după finalizarea cercetărilor, bărbatul a fost predat autorităţilor moldovene.

CITEŞTE ŞI: Australia îi plăteşte pe refugiaţi să plece acasă