Veşti proaste pentru şoferi. ITP-ul va trebui făcut în fiecare an la maşinile vechi

Şoferii care au maşini vechi vor trebui să facă inspecţia tehnică în fiecare an. Propunerea vine din partea directorului Registrului Auto Român, George Dincă.

20 apr. 2017, 11:48
Veşti proaste pentru şoferi. ITP-ul va trebui făcut în fiecare an la maşinile vechi

Directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă, a declarat pentru Capital că instituția pe care o conduce vizează creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani.

Registrul Auto Român intenţionează să propună, ca măsură de majorare a siguranţei rutiere, în actualul context al evoluţiei parcului auto naţional, creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an„, a declarat George Dincă, directorul general al Registrului Auto Român (RAR). Conform acestuia, după eliminarea timbrului de mediu, „reacţia pieţei auto a fost cea preconizată, anume de creştere importantă a numărului de autovehicule uzate, pentru care deţinătorii acestora au solicitat eliberarea de către RAR a documentelor necesare înmatriculării în România„.

Citeşte şi Registrul Auto Român sancţionează Marea Britanie, după Brexit. Vrea să interzică maşinile cu volan pe dreapta, în România

Datele RAR arată că prin comparaţie cu media lunară a anului 2016, când la reprezentanţele instituţiei se prezentau 34.000 de vehicule, în luna ianuarie 2017 s-a înregistrat o creştere cu aprox. 12% a numărului de vehicule (38.000 unităţi), creştere care s-a accentuat în lunile februarie şi martie, ajungând la aproximativ 58% (54.000) şi, respectiv, la aproximativ 80% (61.000).