ALARMANT. Tot mai multe cazuri de VIOLENŢĂ ÎN ŞCOLILE din Capitală

Violenţa din şcoli a atins cote alarmante. În doar cinci luni în Capitală s-au înregistrat mai multe incidente decât tot anul trecut. Practic nu a fost zi de şcoală în care elevii să nu se bată sau să fure de la colegii lor.
Roxana Gagiu
11 mart. 2013, 12:32
ALARMANT. Tot mai multe cazuri de VIOLENŢĂ ÎN ŞCOLILE din Capitală

Cazurile de violenţă au crescut cu aproape 30 în acest an şcolar faţă de 2011-2012, fenomenul fiind coroborat cu o rată mai mare a absenteismului, chiar şi în condiţiile în care unii profesori nu trec în catalog anumite absenţe.

Se constată o creştere a fenomenului de violenţă anul acesta faţă de anul trecut. Constatăm, de asemenea, din analiza fenomenului de absenteism, o creştere la nivelul lunilor septembrie, octombrie, noiembrie 2012. Lucrurile acestea se corelează, graficul de evoluţie al absenteismului din şcoală cu graficul de violenţă. La nivelul învăţământului primar şi al celui gimnazial avem de-a face cu o prezenţă destul de bună, cu rate de absenteism mici, crescând după aceea la nivelul învăţământului liceal, iar la formele de învăţământ seral, cu frecvenţă redusă şi fără frecvenţă avem rate duble de absenteism faţă de celelalte forme de învăţământ”,  a declarat luni inspectorul general al Capitalei, Constantin Trăistaru, potrivit Mediafax.

Constantin Trăistaru a subliniat însă că aceste rate de absenteism nu sunt cele reale, pentru că există încă mentalitatea de a nu se trece absenţă atunci când elevul nu este în clasă şi că, de fapt, cifra este chiar puţin mai mare.

În ce priveşte creşterea cazurilor de violenţă, inspectorul general şcolar al Capitalei a precizat că în 2011-2012 au fost 147 de incidente la nivelul şcolilor, dintre care 135 de infracţiuni, iar în acest an şcolar, din septembrie până în 16 februarie au fost 175 de incidente, dintre care 155 de infracţiuni, majoritatea având loc în interiorul unităţilor de învăţământ.

„În 2011-2012 predomină lovirile, 99, anul acesta, 2012-2013, de asemenea, înregistrăm un număr de 96 de loviri. Există în timpul pauzelor foarte multă energie, copiii, în loc să se mişte pe terenul de sport, eliberează această energie”, a mai spus Trăistaru.

Inspectorul general şcolar a adăugat că pe locul doi în rândul incidentelor sunt furturile, comise în principal în vestiarele sălilor de sport, care sunt nepăzite.

„Predomină furtul de telefoane mobile, căutăm soluţii aici, poate reuşim să punem în şcoli o serie de casete, astfel încât fiecare să îşi poată încuia telefonul”, a precizat Trăistaru.

Totodată, inspectorul general şcolar al Capitalei a mai spus că liceele şi şcolile generale înregistrează cam acelaşi număr de incidente.

„Avem şcoli cu tendinţă de repetabilitate. În Sectorul 1 avem zece astfel de şcoli. Mai sunt şi cazuri de distrugere sau altercaţie elev-profesor ori de altă natură”, a adăugat Trăistaru.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti derulează o campanie de prevenire a violenţei în şcoli împreună cu Direcţia Generală de Poliţia a Municipiului Bucureşti şi cu Jandarmeria.

Spynews
Artistul din top 10 YouTube România care renunță la muzică în plină glorie. Ce motive are să nu mai pună mâna pe microfon
Bzi.ro
Oana Roman, la plajă, într-o rochie scurtă! Cum a putut să se afișeze la 48 de ani!
Fanatik.ro
Cel mai sigur oraș din România. Aici e bine să te muți, are multe parcuri naturale, mari centre comerciale si este unul dintre cele mai frumoase locuri de la noi din țară
Capital.ro
Se plătesc câte 300 de lei. Banii intră imediat pe cardul bancar. Mai ai timp până pe 31 august
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, decolteu irezistibil. Soția lui Ștefan Bănică Jr. a încins imaginația fanilor
DailyBusiness
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de conducere
Adevarul
„Vama Veche” a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc. Este un paradis acvifaunistic
Spynews
Ema Oprișan de la Insula Iubirii închide gurile celor care îl critică pe soțul ei, Răzvan Kovacs! Ce relație are bărbatul cu fiul ei: „Îl iubește necondiționat”
Spynews
Cine sunt câștigătorii de la Mireasa, sezonul 9. Au primit marele premiu în valoare de 40.000 de euro
Evz.ro
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Lili Sandu, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, e strălucitoare la 45 de ani, într-un costum de baie alb și transparent!
wowbiz.ro
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”
Cancan.ro
Nu e banc! Cât costă, acum, un spray cu piper împotriva urșilor după tragedia din Jepii Mici 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a scăpat imaginile pe net
kanald.ro
De la 1 ianuarie 2026 intră în vigoare Ro-Proprietatea: Ministrul Finanțelor ”Prin sistemul informatic vor fi furnizate valorile de piață ale proprietăților.”
Capital.ro
Toți românii care au cont la bancă vor fi anunțați. Băncile din România sunt obligate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ce mai face femeia care i-a băgat în depresie pe Marius Niculae și Adrian Mititelu jr.
stirilekanald.ro
A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia
substantial.ro
Motociclist de 22 de ani s-a accidentat pe DJ106 din cauza unei albine
MediaFlux
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să nu treceți Drug Test-ul