Cu cât vor creşte pensiile în 2021. Florin Cîţu a făcut anunţul. „Estimarea este de 8,1 la sută”

Ministrul Finanţelor a anunţat luni cu cât vor creşte pensiile în 2021. Florin Cîţu le-a dat asigurări pensionarilor că liberalii mizează pe o creştere cu 46 la sută a punctului de pensie până în 2024, însă pentru anul următor iau în calcul o creştere de peste 8 procente.

30 nov. 2020, 13:14
Cu cât vor creşte pensiile în 2021. Florin Cîţu a făcut anunţul. „Estimarea este de 8,1 la sută”

Florin Cîţu a precizat cu cât vor creşte pensiile în 2021, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Timişoara.

„Noi mizăm pe o creştere a pensiei în următorii patru ani, a punctului de pensie cu 46 la sută. Anul viitor o estimare este de 8,1 la sută.

Această discuţie se duce într-o direcţie greşită pentru că oamenii nu cheltuiesc procente, cheltuiesc lei, bani”, a explicat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, în conferinţa transmisă live pe pagina sa de Facebook.

Cum va creşte salariul minim pe economie în 2021. Florin Cîţu. „Am legat dinamica salariului minim de dinamica economiei”

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul creşterea salariului minim pe economie în 2021, Florin Cîţu a afirmat că rămâne „consecvent” şi a legat printr-o „formulă transparentă dinamica salariului minim de dinamica economiei”.

„Dinamica salariul minim trebuie să fie legată de productivitate. În 2020 este un an dificil şi în acea formulă există o variantă în care nu eşti penalizat. Dinamica salariului minim nu este penalizată de un an ca aceasta

Salariul minim trebuie să crească cu productivitatea, iar în anii în care ai această criză economică să nu fi penalizat”, a menţionat ministrul Finanţelor.

La rândul său, ministrul Muncii a declarat la România TV faptul că pensiile vor crește anul viitor, dar și anii viitori. Violeta Alexandru a afirmat că acest lucru este prezentat și în programul de guvernare al PNL.

”Lucrurile sunt clar menționate, pensiile vor crește. Am crescut anul acesta, într-un an dificil economic, vom avea o creștere și în anii următori. Facem afirmația în programul de guvernare ca un angajamat al dorinței noastre de a crește pensiile. PSD a făcut o promisiune, dar nu s-a ținut de ea. PNL a crescut pensiile și într-un an dificil. Am fost alături de români pentru că știm că din contribuțiile lor se alimentează bugetul din care facem plata pensiilor. Diferența dintre noi și PSD este că noi nu mințim” , a declarat Violeta Alexandru.

Citeşte şi: Cresc pensiile românilor. Violeta Alexandru: ”Lucrurile sunt clare. Vom avea o creștere”

În schimb, premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va amâna acordarea pensiilor speciale pentru primari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, arătând că acest lucru ar putea fi făcut prin legea bugetului de stat pe anul viitor.

Citeşte şi: Pensiile speciale pentru primari şi aleşii locali vor fi amânate. Ludovic Orban a făcut anunţul