Despăgubiri-record pentru un bărbat NEVINOVAT care a făcut 20 de ani de închisoare

Un bărbat din Noua Zeelandă a petrecut 20 de ani de închisoare fiind acuzat pe nedrept de crimă şi viol. Adevărul a ieşit la iveală abia acum, iar bărbatul nevinovat a cerut despăgubiri de 1,8 milioane de dolari.

15 iun. 2016, 09:31
Despăgubiri-record pentru un bărbat NEVINOVAT care a făcut 20 de ani de închisoare

Guvernul Noii Zeelande a informat, miercuri, că a fost de acord să plătească despăgubiri de 1,8 milioane de dolari unui bărbat care a fost condamnat pentru crime pe care nu le-a comis şi a stat în detenţie nu mai puţin de 20 de ani.

Teina Pora, acum în vârstă de 41 de ani, fusese acuzat de crimă şi de viol, informează Associated Press. Guvernul neozeelandez, care a acceptat să îi plătească bărbatuluii uriaşa despăgubire pentru erorile judiciare care l-au obligat să stea în închisoare şi  şi-a cerut public scuze pentru imensa nedreptate ce i s-a făcut  bărbatului.

Citeşte şi SCANDAL în România. Un om a stat NEVINOVAT în ÎNCHISOARE aproape 300 de zile

Pora a fost condamnat în 1994, iar în 2015, Privy Council britanic a înlăturat toate capetele de acuzare ce i s-au adus lui Pora, constatându-se că bărbatul era nevinovat.

Cazul bărbatului a depins de o mărturisire făcută la locul crimei de Pora. Raportul unei comisii a Guvernului neozeelandez a demonstrat că Pora fusese atras în cursa unei mărturisiri în faţa oamenilor legii care i-au promis atunci o recompensă dacă va recunoaşte faptele.

Ulterior, s-a aflat că acele crime de care fusese acuzat Pora fuseseră comise de un alt bărbat – adevăratul făptuitor. Comisia a motivat decizia luată în cazul lui Pora prin faptul că bărbatul era suferind de sindromul alcoolismului fetal.