Kelemen: Candidaturile PPMT au făcut mult rău, au slăbit reprezentarea parlamentară a maghiarilor

Kelemen Hunor a acuzat PPMT că a făcut mult rău prin candidaturile depuse la alegerile din 9 decembrie, care "au slăbit" reprezentarea parlamentară a maghiarilor.

RomaniaTV.net
15 dec. 2012, 11:18
Kelemen: Candidaturile PPMT au făcut mult rău, au slăbit reprezentarea parlamentară a maghiarilor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR, care se desfăşoară la Târgu-Mureş, că alegerile locale şi cele parlamentare au demonstrat că o competiţie nu mobilizează electoratul, ci îi determină pe cei care „au întors spatele politicii” să devină nehotărâţi.

„Cu aceste candidaturi la alegerile din 9 decembrie, PPMT a făcut mult rău, a slăbit reprezentarea parlamentară a maghiarilor. Reprezentanţii PPMT şi Toro T. Tibor (preşedintele PPMT – n.r.) au fost trişti că UDMR a trecut pragul şi a intrat în Parlament, nu pentru că nu au reuşit pragul alternativ de 6 la 3. Au vrut să ne facă rău şi s-a demonstrat că o competiţie nu mobilizează electoratul nici la alegerile locale, nici la parlamentare, ci îi face nehotărâţi pe cei care au întors spatele politicii. Nu sunt curioşi oamenii cine cu cine se ceartă, ci ce soluţii au”, a spus Kelemen.

Acesta a adăugat că, în urma rezultatelor de la alegeri, UMDR „plânge cu un ochi”, pentru că are cu patru mandate de deputat mai puţine faţă de anul 2008, unul dintre motive fiind şi prezenţa în alegeri a PPMT.

Kelemen Hunor a spus că este nevoie de o analiză serioasă a rezultatelor alegerilor, astfel încât UDMR să fie pregătită şi să nu mai aibă emoţii legate de intrarea în Parlament la alegerile din 2016.

CRU se desfăşoară, sâmbătă, la Târgu-Mureş, membrii acestui for urmând să hotărească la final dacă UDMR va participa la guvernare alături de USL.