Tânără ABUZATĂ SEXUAL de psiholog în timp ce era hipnotizată: Îmi veneau în minte diferite imagini

O britanică de 19 ani, Asher Bourke, a fost abuzată de către psihologul ei în timpul şedinţelor de hipnoză. Tânăra nu a putut mult timp să îşi dea seama dacă imaginile în care se vedea abuzata sexual de terapeutul ei erau scene reale sau se petreceau doar în imaginaţia ei, sub efectul hipnozei.

20 ian. 2013, 16:17

În acele imagini, Asher Bourke care venise să se trateze de anxietate îl vedea pe terapeutul Philip Sherwin, în care avea cea mai mare încredere şi căruia îi dezvăluise multe secrete din viaţa ei, agresând-o sexual în timpul şedinţelor de hipnoză.

După ce era scoasă din hipnoză, Asher avea o stare foarte proastă, era lipsită de energie, aproape epuizată şi se simţea rău. La început, Asher a crezut că terapia prin hipnoză nu este bună pentru ea şi că îi „păcăleşte” mintea. Apoi însă, a devenit din ce în ce mai convinsă că terapeutul o abuzează sexual.

„Părea grijuliu şi de încredere. Mă simţeam comfortabil în prezenţa lui aşa că i-am povestit multe despre viaţa mea. Am avut încredere în el. La un moment dat, m-a întrebat dacă vreau să iau parte la un experiment. Mi-a spus că va folosi o tehnică diferită de hipnoză care va implica atingeri uşoare. A început să spună tot feluri de lucruri, coduri numerice şi m-am cufundat într-o transă profundă. Inima a început să bată foarte repede, iar când m-am trezit mă simţeam dezorientată şi obosită”, îşi aminteşte Asher.

„Am pus (imaginile , n.r.) cap la cap şi mi-am dat seama că eram abuzată sexual. Îmi veneau în minte tot felul de imagini. Le-am pus cap la cap şi am realizat că eram abuzată sexual. Nu eram însă sigură de asta, aveam îndoieli. Ce credeam eu se întâmplase în realitate sau era doar în mintea mea? Am vrut să merg la Poliţie, dar îmi era frică. Mi-am amintit însă că obişnuia să înregistreze şedinţele şi m-am gândit că ar putea exista un film prin care să demonstrez că am dreptate”, povesteşte Asher Bourke.

În final, după ce a stat de vorbă cu prietenii ei, unul dintre aceştia a convins-o să se ducă să îl reclame pe terapeut la poliţie. Fata se temea că poliţiştii nu vor crede povestea ei şi că îşi va complica şi mai mult situaţia dacă recurge la această variantă.

Când poliţiştii au descins în cabinetul psihoterapeutului au găsit nu mai puţin de 42.000 de imagini cu copii abuzaţi sexual, incusiv cu inregistrările video în care apărea ea violată de Philip Sherwin. Bărbatul în vârstă de 47 de ani, din Leicester, a fost condamnat la 18 luni de închisoare şi a fost luat în evidenţele poliţiei ca delincvenţi sexuali pe o perioadă de zece ani.

În ceea ce o priveşte pe Asher, care are acum 22 de ani, ea a reuşit să uite aproape total acele amintiri. Este studentă la Universitatea De Montfort şi vrea să devină artist fotograf. În plus, ea nu pregetă să le dea sfaturi ori de câte ori au nevoie şi alte fete care se confruntă cu probleme de genul cărora s-a confruntat ea.