Sărbători pascale grele pentru Adriana Iliescu și Eliza. Ce se întâmplă cu cele două

Sărbători pascale dificile pentru Adriana Iliescu și pentru Eliza. Cele două trăiesc din pensia fostei profesoare și trebuie să fie foarte atente cum își organizează cheltuielile.

24 mart. 2024, 13:03
Sărbători pascale grele pentru Adriana Iliescu și Eliza. Ce se întâmplă cu cele două

Pe 5 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele. Ca de fiecare dată, românii se pregătesc cum știu ei mai bine și vor să aibă mesele pline de bucate.

Adriana Iliescu și fiica sa așeaptă și ele cu mare bucurie sfânta sărbătoare. În ceea ce privește pregătirile, așa cum s-a întâmplat și de Crăciun, Adriana Iliescu va fi foarte atentă la cumpărăturile pe care le va face.

Pe de o parte, bucatele nu vor fi numeroase, pentru că sunt doar ele două la masă, însă, pe de altă parte, și pentru că cea mai bătrână mamă din România încearcă să fie foarte atentă la cheltuieli.

Fiica sa, Eliza, este studentă la două facultăți și are nevoie de sume importante de bani pentru cărți și pentru studii. Tocmai de aceea, Adriana Iliescu și Eliza vor avea bucate decente pe masă, însă făcute cu mare dragoste.

Cele două știu că cel mai important lucru este că sunt împreună, se bucură de sărbătoarea Învierea Domnului, sunt sănătoase și bucuroase că se au una pe cealaltă.

Adriana Iliescu, fostă profesoară universitară, despre pensia sa

Nu ducem lipsă de nimic. Nu ne plângem de nimic. M-a ajutat bunul Dumnezeu, am fost profesor universitar și am o pensie de 5.000 de lei pe lună, nu am probleme cu banii. Păcatul meu ar fi să zic că o duc greu financiar.

Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică, ceva în jurul a 2.000 de lei. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic.

Eliza e la două facultăți, se descurcă foarte bine, și-a mai mutat niște ore de la o grupă la alta, pentru că s-a putut, le-a cerut voie profesorilor. Mai ia taxiul de la o facultate la alta, pentru că nu sunt scumpe, cam 12 lei. Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față„, a spus aceasta, în urmă cu ceva timp, potrivit Playtech.