CASA DE VACANŢĂ A ANULUI: Este atât de mică, încât materialele de construcţie au fost cărate cu rucsacul FOTO

Deşi are propria firmă şi pe cartea ei de vizită scrie CEO, adică e şef, căbănuţă ei are doar 15 mp. Căsuţa de vacanţă a câştigat inimile norvegienilor, care au votat locul ăsta ca fiind casa norvegiană de vis a anului 2013 într-o competiţie iniţiată de ziarul Klikk.

21 mai 2014, 08:55

Gunhild Momrak este norvegiancă şi în 1994 a găsit acest loc unde şi-a dorit să-şi facă singură locul ei de refugiu, scrie adelaparvu.com. Nu s-a aşteptat să câştige concursul, dar s-a înscris pentru a promova frumuseţea locurilor sale natale, adică satul Fyresdal.

Citeşte şi Sferele plutitoare din pădure: O vacanţă luxoasă în cele mai frumoase case din copac din lume FOTO

Şi-a construit căsuța aducându-și aminte de copilărie, de locurile frumoase, sălbatice, dar pline de viață. Așa că a ajuns aproape de locurile natale într-o zonă izolată, pe malul unui râu, unde a fost necesar ca o parte din materialele de construcție să fie transportate pe calea aerului. Dar o mare parte dintre obiectele necesare aici le-a cărat singură cu rucsacul. Și-a calculat că îi vor fi necesare 40 de drumuri cu o încărcătură maximă de 20 de kilograme și spune că i-a prins bine mișcarea.

Citeşte şi BARACĂ MUNCITOREASCĂ din lemn de 70 de ani, transformată într-o superbă locuinţă GALERIE FOTO

La fața locului pentru ridicarea căsuței a avut nevoie de puțin ajutor și l-a primit de frații ei, dar la interior singură și-a făcut mobila de bucătărie, canapeaua, nu mai spun de decorațiuni. Căsuţa este compusă dintr-o singură cameră cu două paturi suprapuse, un loc de ședere, o sobă mică de fontă și bucătărie. După ce a terminat căsuța, la ceva timp a ridicat altă lângă ea pentru a adăposti barca, dar și pentru a face loc pentru o baie mică și wc.

Aici folosește o pompă care se acționează manual pentru duș (de fapt cu piciorul), iar pentru wc folosește apa colectată într-un bazin. Practic butonul pentru wc se numește simplu: găleată! Da, n-are rezervor sau ceva de genul acesta. Și casa și anexa sunt ridicate din lemn vechi recuperat, respectiv de la vechea moară a familiei sale, deci e și o parte din istoria ei personală aici.