Misterul BIBLIEI DIAVOLULUI, carte veche de sute de ani, cu desene făcute de însuşi LUCIFER FOTO

Codex Gigas este cel mai mare manuscris medieval din lume, gros de 22 de centimetri şi lung de 92 de centimetri, cu o greutate de 75 de kilograme. Cunoscut şi ca "Biblia Diavolului", manuscrisul rămâne învăluit în mister şi legende, la sute de ani după ce a fost creat. Mai mult, este nevoie de două persoane pentru transportul său, cele 160 de pagini din piele de viţel fiind extrem de grele.

12 mai 2015, 12:31

Atât mărimea volumului Codex Gigas, păstrat în Biblioteca Naţională a Suediei, din Stockholm, cât şi conţinutul său, reuşesc să atragă atenţia istoricilor şi cercetătorilor. Mai mult, în interior se află mai mute desene colorate care îl arată pe diavol, iar legenda spune că ar fi desenate chiar de Lucifer.

Citeşte şi BLASFEMIE. A apărut BIBLIA în care DUMNEZEU e înlocuit cu KANYE WEST

Legenda spune că în Evul Mediu un călugăr a fost condamnat la a fi zidit de viu şi pentru a scăpa de pedeapsă a promis că va scrie, într-o singură seară, o carte care va conţine toată cunoaşterea umană. Deoarece nu a reuşit să o termine la timp, el a făcut un pact cu diavolul şi a reuşit, însă şi-a dat în schimbul ei sufletul. Lucifer a fost de acord şi şi-a lăsat în paginile cărţii chipul său.

 

Citeşte şi Tainele Sfintei Scripturi: Lucruri neştiute despre Biblie care te vor fascina GALERIE FOTO

Cercetările arată că întregul manuscris este opera unei singure persoane. Mai mult, istoricii au dovedit că ar fi fost nevoie de cinci ani de zile de scriere non-stop pentru a obţine volumul respectiv. Codex Gigas conţine cinci texte lungi, alături de Biblie. Ultimele cercetări arată că autorul ar fi fost un călugăr sihastru care şi-a dedicat toată viaţa scrierii cărţii respective.