O femeie a fost CONDAMNATĂ la 5 ani de ÎNCHISOARE pentru că a promovat JIHADUL pe Internet

O femeie cu cetăţenie britanică, mamă a şase copii, care a recunoscut că a promovat jihadul pe reţelele de socializare, a fost condamnată joi de tribunalul din Kingston (vestul Londrei) la 5 ani şi 3 luni de închisoare, informează AFP, citată de Agerpres.

11 dec. 2014, 20:17
O femeie a fost CONDAMNATĂ la 5 ani de ÎNCHISOARE pentru că a promovat JIHADUL pe Internet

Runa Khan a pledat ‘vinovată’, la 31 iulie, pe marginea a patru capete de acuzare ce se referă la ‘difuzarea de mesaje teroriste’ în perioada iulie-septembrie 2013, a precizat Parchetul.

Tânăra femeie, în vârstă de 35 de ani, a postat pe un cont de Facebook deschis sub numele de ‘Khawla Khattab’ un mesaj către ‘surorile’ musulmane, pentru ca acestea să-i îndemne pe bărbaţii din familiile lor să lupte ‘pentru iubirea lui Allah’, precum şi o fotografie cu o vestă umplută cu explozibili ce ar fi putut servi la comiterea unui atentat sinucigaş.

Potrivit Parchetului, femeia i-ar mai fi cerut uneia dintre prietenele sale de pe Facebook să posteze un articol despre atentatele sinucigaşe.

De asemenea, ea însăşi a postat un articol ce oferă sfaturi în legătură cu pregătirea copiilor pentru jihad, menţionând: ‘Surorile mele, este excelent (articolul). Citiţi-l’.

Nu în ultimul rând ea i-a transmis unui poliţist care lucra sub acoperire un itinerar pentru a ajunge din Turcia în Siria.

Citeşte şi Cele mai discutate subiecte pe Facebook, în 2014. Te-a interesat vreunul dintre ele?

‘Acesta este un caz în care media sociale au fost utilizate ca instrument în serviciul terorismului. Runa Khan le-a utilizat pentru a promova extremismul, pentru a radicaliza alte persoane şi a justifica recurgerea la copii’, a declarat Richard Walton, şeful secţiei antiteroriste (SO15) a poliţiei britanice. ‘Încercăm să facem din internet un loc mai ostil pentru terorişti. Pedeapsa pronunţată astăzi merge în acest sens’, a mai spus Walton.

Runa Khan a recunoscut pe reţeaua de socializare că visează la ziua când îl va putea trimite pe fiul ei de 8 ani la jihad. ‘Când îl îmbrac cu vesta pe fiul meu de opt ani, atunci când el vrea să meargă să se joace afară, eu văd viitorul, când îi voi prinde din nou vesta, îi voi fixa pe frunte bandana neagră cu profesia de credinţă musulmană, îi voi întinde arma şi îl voi trimite să se joace de-a băieţii mari’, a scris femeia