Cum va fi AFECTATĂ România de decizia Rusiei de a reduce livrările de gaze. Precizările ministrului Energiei

Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, a vorbit, vineri, la România TV despre efectele deciziei Rusiei de a reduce cu 5% livrările de gaze naturale către România.

12 sept. 2014, 11:45
Cum va fi AFECTATĂ România de decizia Rusiei de a reduce livrările de gaze. Precizările ministrului Energiei

Rusia a decis vineri reducerea cu 5% a cantităţii de gaze naturale către România, însă măsura nu este privită cu îngrijorare de autorităţile de la Bucureşti.

Într-o intervenţie la România TV, ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, a dat asigurări populaţiei că în această iarnă nu vor exista probleme cu alimentarea cu gaze, indiferent de evoluţiile din regiune.

Citeşte şi Livrările de gaze din Rusia către România au fost reduse cu 5% FĂRĂ EXPLICAŢII

Nu este niciun motiv de îngrijorare, avem rezerve suficiente. Populaţia României nu va avea de suferit. Suntem pregătiţi să facem faţă oricărui fel de scenariu, indiferent de evoluţiile din regiune. Avem o cantitate suficientă de gaz stocată şi avem o suficientă producţie internă a României.

De asemenea, avem rezerve de păcură constituite pentru anul acesta, iar în situaţia în care va fi nevoie le vom folosi. În plus, lacurile de acumulare sunt aproape pline. Volumele de gaze de care vorbim în acest caz, de reducere cu 5% a livrărilor, sunt foarte mici, trebuie să identificăm care este cauza acestei reduceri„, a spus ministrul Nicolescu la România TV.

Citeşte şi Victor Ponta: România este AFECTATĂ de sancţiunile impuse Rusiei, dar trebuie să ne asumăm angajamentele