Somonul, un cocktail de sănătate. Somon sălbatic vs. somon de crescătorie

Carnea somonului este săracă în calorii şi grăsimi saturate, dar bogată în proteine (din această perspectivă, el nu trebuie să lipsească din meniul vegetarenilor sau al persoanelor nevoite să urmeze o dietă strictă), este o sursă de seleniu, fosfor, magneziu şi vitamina B.

RomaniaTV.net
27 mai 2015, 10:00
Somonul, un cocktail de sănătate. Somon sălbatic vs. somon de crescătorie

Un aliment medicament… Cu o singură condiţie: peştele să trăiască în sălbăticie, lăsându-l astfel să-şi pună în valoare… inteligenţa. Un preparat pe bază de somon nu este niciodată doar atât. Devine o mâncare „inteligentă”, un elixir al sănătăţii şi, nu în ultimul rând, are aproape aceleaşi efecte ca ale unei… operaţii estetice. Un aliment complet, pe care nutriţioniştii îl recomandă a fi aşezat în farfurii de cel puţin două ori pe săptămână.

De vină sunt acizii graşi Omega 3 care pot face minuni, preîntâmpinând problemele cardiace, circulare, neurologice şi oftalmologice. Efectele bătrâneţii se fac simţite mai târziu, amatorii de carne de somon putându-se bucura de o tinereţe prelungită, plină de aventuri şi descoperiri.

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR