Guvern: În perioada următoare vor avea loc discuţii cu Consiliul Concurenţei despre piaţa asigurărilor RCA

Guvernul anunță că în perioada următoare vor avea loc discuții cu reprezentanții Consiliului Concurenței legate de piața asigurărilor RCA și vor fi centralizate și analizate mai multe date furnizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

03 aug. 2016, 18:46
Guvern: În perioada următoare vor avea loc discuţii cu Consiliul Concurenţei despre piaţa asigurărilor RCA

Viceprim-miniștrii Vasile Dîncu și Costin Borc s-au întâlnit miercuri, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Uniunii Naționale a Transportatorilor din România (UNTRR) pentru a discuta situația tarifelor de primă RCA, la solicitarea transportatorilor rutieri de marfă și de persoane, potrivit unui comunicat emis de Executiv. La întâlnire au participat și reprezentanți ai ASF.

Totodată, Guvernul precizează că problemele ridicate de reprezentanții UNTRR au vizat nivelul tarifelor RCA și piața asigurărilor pe acest segment.

Oficialii guvernamentali și-au arătat deschiderea la dialog pentru găsirea unor soluții optime la aspectele semnalate de transportatori. În acest sens, în perioada următoare vor fi centralizate și analizate mai multe date furnizate de ASF și, de asemenea, vor avea loc discuții și cu reprezentanții Consiliului Concurenței legate de piața asigurărilor RCA„, se mai arată în comunicatul citat.

Patronatele din transporturile rutiere — UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM — au anunțat organizarea unui protest la nivel național împotriva indiferenței autorităților din România față de criza pieței RCA, dezamăgite fiind de rezultatul discuțiilor avute miercuri pe această temă cu reprezentanții Guvernului și cei ai ASF.

Patronatele din transporturile rutiere — UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM — se declară dezamăgite de rezultatele întâlnirii avute astăzi, 3 august 2016, cu reprezentanții Guvernului și Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), întrucât nu s-a ajuns la nicio concluzie, prin urmare dacă vor exista proteste spontane, de la blocat de drumuri, frontiere sau la simplul mers cu 30 km/h de către fiecare camion o oră pe zi, generând mari blocaje de trafic, autoritățile să nu fie surprinse. În urma întâlnirii dintre UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM, de la Guvern, pe tema RCA, cu vicepremierii Costin Borc și Vasile Dâncu, directorul de cabinet al prim-ministrului, Paul Gheorghiu, și cu reprezentanții ASF, reprezentanții Guvernului au precizat că vor face o analiză precisă pe datele furnizate de ASF și Consiliul Concurenței, însă nu pot preciza un termen exact când această analiză va fi finalizată și nici nu pot spune care vor fi soluțiile pe termen scurt pentru rezolvarea crizei de pe piața RCA și normalizarea tarifelor„, au afirmat patronatele, într-un comunicat.

Patronatele din transporturile rutiere vor organiza o întâlnire pentru a decide data unui protest la nivel național.