Catastrofă în Tunisia: Coliziune între un tren şi un camion. Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa

Un tren de călători a intrat în coliziune, în jurul orei locale 6:30, cu un camion care se deplasa pe o şosea ce face legătura între localităţile Biu Arada şi El Fahs. În urma coliziunii, trenul a deraiat.

16 iun. 2015, 09:23
Catastrofă în Tunisia: Coliziune între un tren şi un camion. Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa

În urma coliziunii, trenul a deraiat. Potrivit bilanţuli provizoriu al autorităţilor tunisiene, cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite, potrivit leconomistemaghrebin.com. Aceeaşi sursă mai precizează că există multe victime prinse încă între fiarele contorsionate ale trenului.

Cei doi conductori au murit în accident, a adăugat ministrul transporturilor Mahmoud Ben Romdhane. adăugând că ”este o catastrofă umanitară, iar bilanțul încă poate să crească. Cei doi conductori rulau cu viteză prea mare”.

Citeşte şi Accident spectaculos în SUA: Un camion cu şuncă a fost pulverizat de un tren VIDEO

Cele mai recente statistici ale Observatorului Naţional de Securitate Rutieră din Tunisia arată că 414 accidente rutiere au fost înregistrate, numai în luna februarie, 2015, făcând 96 de morţi şi 623 de răniţi, faţă de aceeaşi perioadă a anului, din 2014, când s-au înregistrat 627 de accidente soldate cu 104 morţi şi 945 de răniţi, fapt ce indică, totuşi, o scădere a numărului de accidente cu 33,97%, a numărului de răniţi, cu 34,07% şi a deceselor, cu 7,69%, potrivit Ministerului de Externe tunisian.