COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC şi FURTUNI. Update

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un cod galben de vânt puternic şi de furtuni.

25 mai 2016, 05:08
COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC şi FURTUNI. Update

COD GALBEN. Intre orele 20:10 si 21:10, in nord-vestul judeţului GIURGIU, zona delimitată de localităţile Crevedia Mare, Bucsani, Goleasca, Roata de jos şi Sadina şi estul judeţului TELEORMAN, zona delimitată de localităţile Blejesti, Galateni, Orbeasca de Jos, Draganesti-Vlasca, Bujoreni şi Crevenicu, inclusiv municipiul Videle se vor semnala grindină de mici dimensiuni şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Fenomene asociate: averse ce vor cumula cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp, descărcări electrice.

Intre orele 19:45 si 20:45,in sud-vestul judeţului ARADnord-vestul judeţului TIMIŞ se vor semnala grindină de dimensiuni mici, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse în cantități ce pot depăși izolat 15..20 l/mp.

Citeşte şi Prăpăd la Cluj după o furtună de o oră VIDEO

RECOMANDĂRI PENTRU O DEPLASARE SIGURĂ ÎN CONDIŢII DE PLOAIE

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informa că la ora 8:35, în mai multe județe din țară traficul rutier se desfășura în condiții de ploaie. Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiţi să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis şi o avertizare Cod Portocaliu de ploi care a intrat în vigoare de marți seară, de la ora 22,00, și care vizează nouă județe din nordul, estul și centrul țării.

Citeşte şi ALERTĂ METEO: ANM a emis un COD PORTOCALIU pentru mai multe judeţe