Copii lăsaţi în voia sorţii înainte de Crăciun

Drama mamei din Constanţa care este nevoită să ia calea străinătății chiar înainte de Sărbători! Femeia este silită să stea departe de cei trei copii ca să aibă ce le pune pe masă de sărbători. După ce mai bine de 10 ani a lucrat la stat pe un salariu de 800 de lei, Liliana a rămas şomeră, lucru ce a împins-o să-şi urmeze soţul plecat de mai mulţi ani la muncă peste hotare.

13 nov. 2017, 16:35
Copii lăsaţi în voia sorţii înainte de Crăciun

Mulţi români sunt nevoiţi să ia drumul străinătăţii şi să îi lase pe cei mici în grija rudelor. Este şi povestea Lilianei, mamă a trei copii de 2, 12 şi 15 ani.

„Ce sa facem? Trebuie ca nu avem incotro. Viata e grea si copiii cer multe. Vreau si eu sa imi construiesc o casa ca totusi sunt 3 suflete”, spune mama.

Potrivit reporterntv.ro, tânăra mamă a rămas şomeră şi singura sursă de venit sunt alocațiile celor 3 copii şi banii trimişi din când în când de soţul plecat şi el la muncă în străinătate. Insuficienţi însă, pentru a avea o casă în care să nu mai stea cu chirie.

Psihologii spun că micuții ai căror părinți sunt plecați peste hotare se confruntă cu stări emoționale negative.

Peste 250.000 de copii au unul sau ambii părinți plecați să muncească în străinătate, dintre care numai în Constanța sunt înregistrate 4.000 de astfel de cazuri.