Dragnea, despre acuzaţiile de finanţare a campaniei lui Băsescu: Este o minciună sfruntată

Liviu Dragnea a catalogat sâmbătă drept "minciună sfuntată" afirmația conform căreia, în campania electorală, l-ar fi sponsorizat pe Traian Băsescu.  

03 oct. 2015, 12:29
Dragnea, despre acuzaţiile de finanţare a campaniei lui Băsescu: Este o minciună sfruntată

Întrebat cum comentează acuzaţiile lui Traian Băsescu privind faptul că a minţit privind finanţarea campaniei electorale, Dragnea a spus:

„Am înţeles că a spus unul Niţulescu. Este o minciună, orice om cu scaun la cap care ştie relaţiile mele cu Traian Băsescu şi ştie că am condus campania pentru referendum împotriva lui Băsescu, înţelege că este o minciună sfruntată.

Dacă miercuri a fost la televizor un om din Alexandria cu grave probleme de sănătate, în schimb joi seara am văzut la televizor un infractor care încă circulă liber. Cei care sunt din Teleorman îl știu și își pun de foarte multe ori întrebarea de ce acesta mai circulă liber.

Despre campania domnului Traian Băsescu, cei care verifică finanțările de campanie trebuie să spună cine l-a finanțat. Eu sub nicio formă”, a declarat Liviu Dragnea, la Iași, în replică la afirmațiile făcute, zilele trecute, într-o emisiune tv, de fostul președinte al Organizației PSD Teleorman, Teodor Nițulescu.

Citeşte şi: Băsescu: Dragnea, un caracter MIZERABIL. Să pui un OM de TEAPA lui în fruntea PSD este o mare EROARE VIDEO

Traian Băsescu a negat, vineri, că ar fi primit bani de la Liviu Dragnea, în campania electorală din 2009. Fostul preşedinte a declarat că a sunat la trezoreria partidului şi la Vasile Blaga pentru a verifica, precizând că i s-a infirmat că Dragnea i-ar fi finanţat campania:

„Ce vă pot garanta e că Niţulescu e un om serios. Dragnea e un mare mincinos. El, ca să se puna bine cu Niţulescu, a spus şi o minciună… că mi-a finanţat campania.

Am sunat şi la trezorerie, şi la Blaga, am întrebat dacă există o astfel de finanţare mi-au infirmat este un caracter dispus să mintă să îi fie bine. Când a plecat de la PDL a plecat minţind ca să îsi atingă niste obiective.

Este tipul de om care spre exemplu, dacă ar avea partidul pe mâna pentru interesul lui, l-ar vinde, nu am dubii. Putea să spună ceva Niţulescu ce aş fi putut confirma, Dragnea cu stilul lui unsuros, l-am primit aveam şi o simpatie a venit să imi aducă un dar o corabie din Brazilia. Când eram în opoziţie cu PSD, Dragnea îşi făcea drumuri pe la mine. Soţia aflând de unde e cadoul, l-a luat şi l-a aruncat, a declarat Traian Băsescu vineri. 

Fostul şef de stat a mai spus că Liviu Dragnea are un caracter mizerabil.

Citeşte şi: Pe cine vede Băsescu la şefia PSD: „Dar a fost băgat la fund”. Reacţia social-democratului

Caracterul lui este mizerabil, dar acesta este Dragnea.  (…)

Mă îngrijorează că PSD este cel mai mare partid în momentul de faţă, este reprezentativ pentru România şi să pui un om de teapa lui Dragnea în fruntea lui este o mare eroare din partea PSD. Atitudinile pe care le are ca interimar este un om pe care să-l ţii departe de tine, a mai spus atunci Traian Băsescu.

Declaraţia sa vine în contextul în care joi, în urma declaraţiilor făcute de Teodor Niţulescu la o emisiune tv, a reieşit faptul că Traian Băsescu ar primit bani de la Liviu Dragnea pentru campania electorală. Fostul şef de stat susţine că nu a primit o astfel de finanţare.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, participă sâmbătă, la Iași, la ședința extraordinară a Consiliului Județean PSD, la care sunt prezenți peste 500 de membri ai filialei. Aceștia își vor alege viitoarea conducere. La funcția de președinte al PSD Iași și-au depus candidatura președintele interimar Victorel Lupu, președintele Organizației Municipale Iași, primarul interimar Mihai Chirica, și primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache.