Drumul Crucii, refăcut la Roma de mii de credincioşi. Vezi IMAGINI LIVE

Mii de credincioşi refac, la Roma, Drumul Crucii. Procesiunea este condusă de însuşi Papa Francisc. Urmăriţi AICI, în direct, imagini din capitala Italiei.

18 apr. 2014, 20:30
Drumul Crucii, refăcut la Roma de mii de credincioşi. Vezi IMAGINI LIVE

Ceremonia se desfăşoară în apropierea Colloseumului, unde traficul a fost închis încă de vineri după-amiază. Evenimentul a atras la Roma aproape un milion de pelerini, dar şi 19 şefi de stat şi 24 de prim-miniştri. Numărul credincioşilor prezenţi în capitala Italiei este triplu faţă de anul trecut, scrie presa italiană. Procesiunea aminteşte de drumul parcurs de Iisus la Ierusalim, spre locul răstignirii de pe muntele Golgota.

Pe parcursul procesiunii există 14 puncte în care se opresc credincioşii, iar în fiecare dintre opriri va fi rostită o meditaţie. Textele meditaţiilor au fost adaptate la problemele cu care se confruntă creştinii în viaţa de zi cu zi. Printre temele abordate se numără criza economică, viața imigranţilor, consumul de droguri şi de alcool. În acest an, ceremonia va fi mai lungă cu jumătate de oră faţă de anii trecuți. La final, Suveranul Pontif va da binecuvântarea credincioşilor, însă nu va mai ţine niciun discurs.

Ceremonia este transmisă de televiziuni din 70 de ţări şi tradusă în şapte limbi străine.

CITEŞTE ŞI: Procesiuni în toate lumea, în Vinerea Mare. Zeci de tineri s-au lăsat răstigniţi