Handbalistele românce, premiate de Cioloş după câştigarea bronzului la Mondiale: Sunt convins că vă veţi califica la JO

Guvernul a organizat, miercuri, o festivitate de premiere a echipei naţionale de handbal feminin a României, fiecare jucătoare urmând să primească 60.000 de lei. Premierul Dacian Cioloş le-a transmis că vor avea tot sprijinul său şi că e convins că se vor califica la JO.

23 dec. 2015, 09:32
Handbalistele românce, premiate de Cioloş după câştigarea bronzului la Mondiale: Sunt convins că vă veţi califica la JO

Dacian Cioloş le-a spus handbalistelor, în cadrul unei ceremoniei de premiere, că România a demonstrat că este un nume în handbalul mondial şi că este convins că vor merge mai departe la Jocurile Olimpice, el mulţumindu-le jucătoarelor şi felicitându-le.

Citeşte şi: Handbal feminin. Norvegia a câştigat Campionatul Mondial din Danemarca

România a demonstrat că este un nume în handbalul internaţional. Eu sunt convins că veţi merge mai departe la JO si veţi veni cu rezultate cât mai bune. Felicitări pentru toată echipa şi pentru titlul de golgheter al CM obţinut de Cristina Neagu. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce ne-aţi oferit”, a precizat Cioloş.

Premierul a mai spus că Guvernul susţine performanţa sportivă, dar, pentru ca anii următori să existe rezultate bune, este nevoie ca sportul de masă să fie sprijinit, de asemenea.

 

Festivitatea de premiere a sportivelor şi a colectivului tehnic, care au obţinut locul III la Campionatul Mondial de Handbal Feminin, Senioare, desfăşurat în Danemarca, a avut loc la Palatul Victoria, de la ora 13:00.

Executivul ia în discuție și un proiect de hotărâre pentru suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului și Sportului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015 pentru premierea handbalistelor și tehnicienilor pentru obținerea locului al III-lea la Campionatul Mondial de Handbal Feminin.

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obţinând o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie.

Citeşte şi: Handbalul românesc primeşte o grea lovitură. Fetelor li se pun beţe-n roate în drumul spre JO 2016