EUROVISION 2017. Ce spune prezentatoarea Iuliana Marciuc despre show-ul României la Eurovision

Trimisul special al AGERPRES, Oana Ghiță, transmite: Grafica show-ului României la Eurovision sugerează "explozii de bucurie, de bună dispoziție, de armonie" și rimează cu piesa "Yodel It!", a declarat Iuliana Marciuc, șefa delegației române, pentru Agerpres.

RomaniaTV.net
11 mai 2017, 19:13
EUROVISION 2017. Ce spune prezentatoarea Iuliana Marciuc despre show-ul României la Eurovision

Iuliana Marciuc a spus că show-ul este rezultatul unei colaborări între regizorul Selecției Naționale, Aurel Badea, compozitorul Mihai Alexandru și designerul de grafică Adrian Posteucă.

„S-a ajuns la această idee a prezenței pe scenă a celor două tunuri. A fost practic ideea lui Mihai (Alexandru, compozitorul piesei ‘Yodel It!’ — n.r.) datorită faptului că în compoziția piesei el a gândit niște momente de explozie și le-a vrut a fi ilustrate așa”, a detaliat șefa delegației României.

Citeşte şi: EUROVISION 2017 TVR LIVE VIDEO ONLINE: Ilinca Băcilă și Alex Florea se bat pentru FINALA EUROVISION

Ea a mai spus că momentele de explozie au fost sugerate prin grafica realizată pentru scena de la Kiev. „Sugerează exploziile din tun care sunt explozii de bucurie, de bună dispoziție, de armonie, de dragoste și rimează foarte mult cu piesa”, a adăugat Iuliana Marciuc.

Marciuc a explicat că au existat mai multe idei legate de respectivele tunuri — să scoată flori, confetti, porumbei.

„Niciuna dintre aceste soluții nu a fost acceptată de producătorii Eurovision. Porumbeii — pentru că nu se acceptă animale vii pe scenă, iar confetti și petale de flori — pentru că nu este timp să se facă curățenie pe scenă”, a arătat șefa delegației României.

De asemenea, a fost discutată și varianta unor efecte pirotehnice.

„Noi ne-am dorit ca momentul de pirotehnie, dacă exista, să fie din tun (…) într-un anumit muzical și nu s-a găsit nicio soluție care să fie mai bună decât video-urile din grafică”, a afirmat ea.

La rândul său, Mihai Alexandru a vorbit despre ideea tunurilor incluse în scenografia show-ului României.

„Ne-am gândit să îi șocăm, să fie ceva șocant și să fie ceva real, pentru că sunt foarte justificate. În piesă există tunuri. Acolo unde sunt explozii chiar sunt tunuri, am făcut ‘sample’ de la niște tunuri și le-am introdus în piesă. Și atunci — această bătălie a lor de dragoste să fie și vizuală, chiar dacă noi, din tunurile alea tragem cu dragoste”, a declarat, pentru AGERPRES, compozitorul.

El a afirmat că reprezentanți ai delegației României au avut îndoieli cu privire la deschiderea organizatorilor la propunerea României.

„Ne gândeam că în primul rând (…) nu o să fie de acord suedezii cu aceste tunuri și n-am avut nicio problemă”, a afirmat Mihai Alexandru.

Ilinca Băcilă și Alex Florea, reprezentanții României la Eurovision 2017, cântă joi seară în cea de-a doua semifinală a competiției cântecului european pentru a obține un loc în Finală. Show-ul începe la ora 22,00.

Celor doi artiști, care vor interpreta „Yodel It!”, li se alătură reprezentanți din 17 țări. Din cei 18 pretendenți la un loc în finală, doar 10 vor primi șansa de a cânta și sâmbătă, în show-ul în urma căruia va fi ales câștigătorul trofeului Eurovision 2017. Artiștii sunt selectați, în ponderi egale, de un juriu de specialitate și de public — care se exprimă prin televot.