Fotografia zilei: Curcubeu deasupra României

O fotografie realizată în această dimineață (miercuri, 11 noiembrie 2015) în orașul sălăjean Jibou și trimisă redacției Vocea Transilvaniei de scriitorul György Györfi-Deák înfățișează un fenomen optic și meteorologic rar, considerat o ciudățenie: un curcubeu pe cer senin. 

11 nov. 2015, 09:19
Fotografia zilei: Curcubeu deasupra României

În mod normal, curcubeul se formează atunci când lumina soarelui se refract în picăturile de apă din atmosferă, observându-se, prin urmare, după ploaie, când soarele este apropiat de orizont. În ultimele ore nu a plouat, însă, la Jibou, așa că apariția curcubeului fotografiat de scriitor este cel puțin inedită.

„Fotografia este din Jibou, azi-dimineață, ora 9:00, în spatele Judecătoriei. Mi-a amintit ce scrie în Geneza 8,13-16 : Am pus curcubeul meu în nori, el va fi semnul legământului dintre mine și pământ. Când se vor aduna nori deasupra pământului, curcubeul se va arăta în nori; eu îmi voi aduce aminte de alianța dintre mine și voi și toate viețuitoarele și toată făptura; și apele nu vor mai deveni potop care să nimicească toată făptura. Curcubeul va fi în nori; și când îl voi vedea îmi voi aduce aminte de alianța veșnică dintre Dumnezeu și toată suflarea de viață care se află în toată făptura de pe pământ”, a scris György Györfi-Deák.