Gabriela Firea, după jignirile lui Băsescu: Un atac mojic. Soţul meu e un om de onoare. El, un om de nimic

Gabriela Firea a declarat marţi, după ce preşedintele Băsescu a numit-o "şantajistă de profesie, atrenată la şcoala turnătorului Felix", că "soţul meu este un om de onoare, iar Băsescu este un om de nimic".

RomaniaTV.net
15 apr. 2014, 16:19
Gabriela Firea, după jignirile lui Băsescu: Un atac mojic. Soţul meu e un om de onoare. El, un om de nimic

„Noi am fost colegi în guvernul Isărescu. Băsescu are obiceiul de a reevalua oameni. (…) Soţul meu este un om de onare, în schimb Traian Băsescu este un om de nimic. (…) Băsescu a lansat un atac mojic, să-i fie ruşine…”, a spus senatorul PSD Gabriela Firea.

Gabriela Firea a vorbit şi despre „şantajul” la care a făcut referire preşedintele Traian Băsescu.

„În două zile, de la promteristă am ajuns şantajistă. Trebuie să recunosc că am o carieră fulminantă şi asta i se datorează lui Traian Băsescu. Lăsând gluma la o parte, o doamna din sfera lui Traian Băsescu, doamna Narcisa Iorga, fostă şefă a biroului de presă al PDL, ca membru CNA ne articula cu tot felul de amenzi şi sancţiuni(…). În 2008, am avut o emisiune cu europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, iar doamna Narcisa Iorga s-a simţit lezată în urma acelei emisiuni şi a făcut plângere la poliţie”, a mai spus Gabriela Vrânceanu Firea.

„Nu am ştiut de acea plângere decât în momentul în care am devenit senator şi am fost chemată la Înalta Curte, unde am depus şi eu la rândul meu o notă explicativă. La Înalta Curte nu s-a adeverit ceea ce a afirmat doamna Narcisa Iorga, fiindcă dacă s-ar fi adeverit primeam închisoare cu executare sau cu suspendare. Mi s-a aplicat o amendă administrativă, poate că de fapt asta e ciuda preşedintelui Băsescu…că nu sunt la Târgşor sau nu am cazierul pătat”.

Reacţia Gabriele Firea vine după ce preşedintele Traian Băsescu a lansat marţi un nou atac la adresa ei, numind-o „şantajistă de profesie”, care s-a făcut complicea lui Victor Ponta în proferarea minciunilor care au apărut ca urmare a activităţii comisiei Nana.

Firea a fost acuzată că a şantajat un membru al CNA, fapt pentru care a fost amendată, şi un prefect. Totodată, Băsescu l-a sfătuit pe Ponta să nu o ia drept purtător de cuvânt deoarece „poartă ghinion”, amintind că a ocupat acelaşi post în campania lui Mugur Isărescu la alegerile prezidenţiale din 2000, iar rezultatul a fost unul sub aşteptări.

Băsescu a mai spus că Firea „are o şcoală bună, e crescută la şcoala turnătorului Felix”.