Încă o ZI LIBERĂ pentru români. Ziua de 24 Ianuarie ar putea fi declarată sărbătoare naţională

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, spune că parlamentarii PSD de Iaşi vor relua demersurile pentru ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată sărbătoare naţională, după ce o tentativă similară a eşuat în urmă cu doi ani, Nichita adăugând că a vorbit cu premierul Victor Ponta şi are sprijinul acestuia.

RomaniaTV.net
29 nov. 2013, 20:00
Încă o ZI LIBERĂ pentru români. Ziua de 24 Ianuarie ar putea fi declarată sărbătoare naţională

Preşedintele PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii de Iaşi ai PSD vor relua demersurile legislative pentru ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată sărbătoare naţională, precizând că va fi depus în Parlament un proiect de lege în acest sens.

„Este necesar şi oportun ca românii să nu uite istoria lor şi să nu uite rolul celor două provincii, Moldova şi Muntenia. Am vorbit cu parlamentarii de Iaşi care să depună din nou proiectul la Parlament”, a afirmat Gheorghe Nichita.

Primarul Iaşiului a declarat că a discutat joi şi cu premierul Victor Ponta despre acest demers şi că are sprijinul acestuia.

„I-am cerut sprijinul şi a fost de acord. Dacă există susţinerea PSD şi probabil a USL, putem face şi acest proiect de lege”, a spus Nichita.

El a precizat că declararea zilei de 24 ianuarie sărbătoare naţională nu înseamnă doar că va fi o zi liberă în plus.

„Nu e vorba de zi liberă aici. Oricum pe 24 ianuarie nu se lucra nicăieri”, a afirmat primarul Gheorghe Nichita.

Nichita a avut o iniţiativă similară şi în anul 2010, când parlamentarii de Iaşi ai PSD au depus un proiect de lege pentru ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată sărbătoare naţională.

Iniţial, proiectul a fost adoptat de Senat, dar ulterior, în octombrie 2011, a fost respins de Camera Deputaţilor.