Greii boxului au rămas fără campion. Tyson Fury renunţă la centurile WBO şi WBA

Tyson Fury, campionul mondial de box la categoria grea, a anunţat că renunţă "cu efect imediat" la centurile WBO şi WBA pentru a se putea concentra pe tratamentul medical şi de recuperare.

13 oct. 2016, 07:23
Greii boxului au rămas fără campion. Tyson Fury renunţă la centurile WBO şi WBA

Cred că este corect, onest şi bine pentru box să renunţ la aceste centuri. Astfel, alţi pugilişti vor putea lupta pentru ele. Am câştigat aceste titluri cu mândrie în ring şi cred că tot acolo ar fi trebuit să le şi pierd, dar acum sunt în imposibilitatea de a le apăra„, a specificat Tyson Fury, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi Tyson Fury şochează: Am luat multă cocaină, sunt depresiv. Sper să mă omoare cineva înainte să mă sinucid

Pugilistul de 28 de ani ar fi fost deposedat oricum de aceste titluri după ce a anulat de două ori meciul revanşă cu ucraineanul Vladimir Klitschko. Fury a pierdut deja titlul IBF, în decembrie 2015, după ce a decis să-i acorde revanşa lui Klitschko, în loc să lupte cu challengerul obligatoriu desemnat de IBF, Viaceslav Glazkov.

Corpul de control al boxului britanic s-a întâlnit, miercuri, pentru a decide dacă îi va retrage licenţa lui Tyson Fury în urma problemelor legate de droguri, decizia urmând să fie fi anunţată joi. Tyson Fury a fost depistat pozitiv cu cocaină la 30 septembrie.