GREŢOS. O ieşeancă a cumpărat un borcan de zacuscă plin cu VIERMI FOTO

O femeie din Iaşi a cumpărat mai multe borcane de zacuscă de la un supermarket, iar când a deschis unul din ele a avut un şoc. În borcan se aflau mai mulţi viermişori.

07 nov. 2014, 11:07

Ieseanca a cumparat duminica, pe data de 2 noiembrie, dintr-un magazin din municipiu mai multe produse pentru bunicul ei care locuieste la tara. A achizitionat si trei borcane de Zacusca Taraneasca Mandy. A platit pentru un singur borcan de zacusca aproape 4 lei. Unul dintre produse l-a pastrat acasa, iar celelalte doua i le-a dus bunicului sau. In aceeasi zi in care a cumparat produsele a vrut sa manance din zacusca si a desfacut un borcan. A avut parte insa de cea mai neplacuta surpriza din viata sa: in borcanul cu zacusca erau niste viermisori, scrie bzi.ro.

Situatia a fost jenanta cand am vazut eu si bunicul meu ce e pe felia pe paine, nu stiam ce sa facem. A fost jenant fata de el„, a spus ieseanca.

Desi a vrut sa solutioneze problema cu reprezentantii magazinului de unde a cumparat produsele, nu a ajuns la niciun rezultat. Mai mult, a fost tratata ca o oarecare persoana ce vrea sa reclame o problema. Aceasta a depus reclamatie la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Iasi si spera ca nimeni sa nu treaca prin aceeasi situatie.

Am oprit un borcan acasa si restul le-am dus bunicului meu ce are domiciliul la cativa kilometri buni de Iasi, adica vreo 40. Cand am ajuns in seara de luni acasa, am desfacut borcanul si am ramas socata cand am vazut viermisorii care se pot observa si in fotografii. Indignata de situatie am mers la magazin sa cer explicatii pentru acest produs. Ajunsa la magazin am rugat domnisoara ce se afla la biroul informatii sa cheme directorul de magazin sa discut cu acesta. In schimb a venit seful de magazin, care a vrut sa stie despre ce e vorba, fara sa se prezinte si sa-mi spuna de ce a venit el si nu directorul de magazin asa cum am cerut. In cele din urma acesta a spus ca directorul de magazin nu este si va fi de gasit maine la ora 13.00 (marti n.r). Daca vreau sa discut cu acesta atunci bine, daca nu, ii pot spune lui ce problema am„, a spus femeia.

„I-am aratat borcanelul domnului de la magazin, a confirmat si el la randul sau ca e vorba de viermisori in borcan. Solutia acestuia a fost „Lasati borcanul la noi la magazin, primiti banii pe acest borcan. Eu retrag de la raft celelalte borcane din lotul acesta si cand reveniti cu celelalte borcane veti primi banii inapoi si pe ele”. Solutia acestuia a fost destul de suparatoare si urmeaza sa ma adresez si la OPC daca nu se ia nicio masura. Eu una nu-mi permit sa ma plimb dintr-o localitate in alta ca sa ii aduc borcanele inapoi. Acest fapt necesita timp si totodata finante”, a mai spus ieşeanca.

Mandy Foods susţine însă că „viermişorii” din zacusca ţărănească sunt, de fapt, embrionii de la cotiledoanele de fasole.

„Zacusca țărănească face parte din gama de produse MANDY FOODS, creată pe baza unei rețete clasice, care conține: Fasole boabe, roșii, ceapă, morcov, ardei, ulei de floarea Soarelui, pastă de tomate, sare, condimente naturale. Produsul este sterilizat. După deschidere se recomandă a se păstra la rece și a se consuma în maxim 48ore. Este produs în România după rețete tradiționale, nu conține conservanți, produs de MGC Topoloveni și distribuit de Mandy Foods International. „Viermișorii” din Zacusca Țărănească sunt de fapt EMBRIONII de la cotiledoanele de fasole, ingredient al produsului, iar certificarea că produsul este corespunzător și respectă toate normele de calitate, fiind distribuit de rețelele de magazine, a fost dată chiar de echipa OPC sesizată de cumpărătorul R.A. și prezentă la fața locului”, se precizează în Comunicatul trimis de Mandy Foods.