Guvernul a suplimentat numărul posturilor de judecător cu aproape 100

Guvernul a suplimentat, luni, printr-o hotărâre, numărul maxim de posturi prevăzut pentru instanţe, cu 98 de posturi de judecător şi cu 66 de posturi de grefier, astfel, numărul maxim de posturi prevăzut pentru instanţe va fi de 14.772, faţă de 14.608, prevăzute anterior.

19 sept. 2016, 13:37
Guvernul a suplimentat numărul posturilor de judecător cu aproape 100

Proiectul de hotărâre a Guvernului a fost emis ca urmare a intrării în vigoare, la data de 27 mai 2016, a Legii nr. 101/2016 privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a contractelor sectoriale şi a contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, informează Executivul.

”Această lege prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se suplimentează numărul de posturi pentru instanţele judecătoreşti, în vederea ocupării unui număr de 48 de posturi de judecător şi 16 posturi de grefier pentru curţile de apel şi, respectiv, 50 de posturi de judecător şi 50 de posturi de grefier pentru tribunale. Posturile de judecător şi grefier astfel suplimentate vor fi repartizate curţilor de apel şi tribunalelor, în funcţie de numărul de cauze care au ca obiect cereri ce corespund tipurilor de acţiuni prevăzute de această lege”, arată sursa citată.

Guvernul a modificat, în acest sens, Hotărârea de Guvern nr.652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei.