Imigranţii morţi din camionul frigorific abandonat în Austria au decedat după ce au fost închişi în maşină

Poliţia austriacă a informat, vineri, că 71 de imigranţi care călătoreau clandestin într-un camion frigorific, venind din Ungaria, au murit "la scurt timp după plecarea vehiculului", când au fost închişi ermetic în maşină.

04 sept. 2015, 13:52
Imigranţii morţi din camionul frigorific abandonat în Austria au decedat după ce au fost închişi în maşină

Imigranţii morţi au fost abandonaţi pe o şosea din Austria, iar şoferul bulgar care i-a transportat şi apoi a părăsit vehiculul cu migranţii a fugit.  Ulterior a fost prins, dar susţine că nu ştia ce transporta cu camionul.

Imigranţii erau deja morţi când camionul a intrat în Austria.„Având în vedere numărul persoanelor şi volumul aerului disponibil, moartea, după toate aparenţele, a survenit la puţin timp” după ce grupul de oameni s-a urcat la bord, persoana care a condus ancheta, Hans Peter Doskozil. Acesta a citat primele rezultate ale autopsiilor.

Niciuna dintre persoanele aflate în „camionul morţii” nu a fost identificată deocamdată. Se presupene că cele 71 de persoane decedate şi descoperite în Austria, între care 59 bărbaţi, 8 femei şi 4 copii, ar fi sirieni, irakieni şi afgani, care se refugiaseră din zonele de conflict.

Citeşte şi Imigranţi decedaţi într-un camion frigorific. Ce au descoperit legiştii

Şoferul camionului cu imigranţi a fost prins şi arestat, iar în afată de el au mai fost arestaţi, vineri , trei suspecţi acuzaţi de crimă organizată. De asemenea, anterior acestor arestări, anchetatorii au confirmat implicarea a cinci suspecţi, între care patru bulgari şi un afgan, pe baza unor probe de ADN efectuate de către legişti în cadul anchetei.