INUNDAŢII în Constanţa: Dunărea s-a revărsat peste terenurile agricole

Peste 600 de hectare teren agricol au fost inundate până în prezent în judeţul Constanţa, ca urmare a creşterii nivelului Dunării.

26 mai 2014, 10:54
INUNDAŢII în Constanţa: Dunărea s-a revărsat peste terenurile agricole

Potrivit unei informări de luni a Prefecturii Constanţa, evaluarea făcută de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile riverane Dunării şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral relevă faptul că au fost afectate de inundaţii 631 hectare teren agricol, 44 ha pădure, 98 ha păşune şi 23 grădini, scrie Agerpres.

Citeşte şi PERICOL de INUNDAŢII. Au apărut infiltraţii în digurile din Insula Mare a Brăilei

Cea mai afectată localitate este Hârşova, acolo unde 600 ha teren agricol, 50 ha păşune şi fâneţe, 40 ha pădure (puieţi) au fost inundate.

Lucrările hidrotehnice cu rol de apărare, de pe raza judeţului Constanţa, sunt supravegheate în permanenţă de către reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa, iar reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – Grupul de Suport Tehnic pentru Inundaţii şi Accidente la Construcţii Hidrotehnice monitorizează evoluţia nivelului fluviului Dunărea, aferent judeţului Constanţa.

Citeşte şi Apele Dunării sunt în scădere. Codul portocaliu de inundaţii rămâne valabil