Klaus Iohannis, de Ziua Justiţiei: Lupta anticorupţie trebuie să continue

Preşedintele Klaus Iohannis susţine, într-un mesaj dat cu ocazia Zilei Justiţiei, că "România traversează o etapă extrem de intensă, dar necesară pentru viitorul ţării", iar "lupta anticorupţie trebuie să continue". Şi premierul interimar Gabriel Oprea a afirmat că activitatea Justiției este un martor al nivelului de evoluție a societății, dar și un indicator al determinării autorităților naționale de a apăra drepturile și libertățile fundamentale.

RomaniaTV.net
05 iul. 2015, 11:11
Klaus Iohannis, de Ziua Justiţiei: Lupta anticorupţie trebuie să continue

„România traversează o etapă extrem de intensă, dar necesară pentru viitorul ţării. Lupta anticorupţie trebuie să continue și avem cu toţii responsabilitatea să o susținem. O națiune nu poate progresa cu adevărat în lipsa unei justiții eficiente. Nu trebuie să uităm însă că justiția se află în slujba oamenilor, iar acest principiu este la fel de important precum cele ale independenței, responsabilității și echidistanței. Respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, în limitele şi rigorile legii, rămâne o coordonată esenţială a activităţii în administrarea justiţiei. Faptul că astăzi, în țara noastră, există un efort asumat și apreciat de combatere a corupției este în primul rând meritul oamenilor onești și dedicați din justiția română. Cu ocazia Zilei Justiţiei, transmit felicitări tuturor celor care sunt parte a acestei comunităţi cu un rol atât de important într-o societate, acela de a asigura respectarea legii şi de a înfăptui, pe cât posibil, idealul dreptăţii”, este mesajul postat de preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook cu ocazia Zilei Justiţiei.

Premierul interimar Gabriel Oprea a afirmat că activitatea Justiției este un martor al nivelului de evoluție a societății, dar și un indicator al determinării autorităților naționale de a apăra drepturile și libertățile fundamentale.

„Activitatea Justiției este un martor al nivelului de evoluție a societății, dar și un indicator al determinării autorităților naționale de a apăra drepturile și libertățile fundamentale. Apreciez, astfel, ca orice român de bună-credință, hotărârea cu care instituțiile statului intervin pentru combaterea faptelor ce constituie amenințări la adresa securității naționale, cum ar fi criminalitatea economică sau corupția”, se arată în mesajul transmis duminică de premierul interimar Gabriel Oprea cu ocazia „Zilei justiției”.

Oprea a mai afirmat că a sprijinit și va sprijini în continuare, „fără rezerve”, activitatea Justiției, exprimându-și convingerea că o justiție puternică este în interesul tuturor românilor. „De altfel, Justiția are un rol deosebit în progresul României, contribuind la imaginea pozitivă și credibilitatea în plan extern a țării noastre”, a adăugat Oprea.

Premierul interimar a apreciat cooperarea dintre instituțiile care alcătuiesc sistemul de justiție și cele care fac parte din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. În opinia sa, această cooperare cunoaște un trend ascendent.

„În ceea ce mă privește, vă asigur că voi fi întotdeauna un promotor al dezvoltării și modernizării instituțiilor statului român și a acelor măsuri care au ca scop consolidarea sistemului judiciar”, a punctat Oprea.

Oprea a mai afirmat că „Ziua Justiției” este un prilej de a-i sărbători pe toți cei care și-au adus contribuția la schimbarea în bine a sistemului judiciar din România. „Cei datorită cărora astăzi ne putem mândri cu o Justiție puternică, independentă, un simbol al stabilității instituțiilor statului de drept și al respectării drepturilor cetățenilor. Mult succes în aplicarea și apărarea Legii. La mulți ani!”, a spus Oprea.