MĂRTURII CUTREMURĂTOARE din Afganistan: Aveam picioarele rupte, dar m-am târât ca să-mi ajut colegul rănit

Un sergent major din cadrul Diviziei 4 Infanterie "Gemina" din Cluj-Napoca a rememorat scenele de groază pe care le-a trăit în timpul misiunii pe care a efectuat-o în Afganistan.

07 iul. 2014, 16:10
MĂRTURII CUTREMURĂTOARE din Afganistan: Aveam picioarele rupte, dar m-am târât ca să-mi ajut colegul rănit

Băiţan Ungurel este comandant de grupa în cadrul batalionului 317 Cercetare „Vlădeasa” al Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj-Napoca. În urmă cu 2 ani şi jumătate, militarul în vârstă de 28 de ani a participat într-o misiune în Afganistan, unde avea să trăiască una dintre cele mai terifiante episoade din viaţa sa. Mai exact, în timp ce se afla împreună cu alţi militari într-un vehicul blindat american, acesta a trecut peste o mină improvizată plasată de insurgenţi, declanşând o explozie violentă, potrivit citynews.ro.

Cu greu am reuşit să ieşim din maşină, eu aveam picioarele rupte. A fost haos, eram prinşi într-o ambuscadă. După ce am ieşit, am văzut că în spatele meu era un coleg rănit, întins pe burtă. M-am dus la el, târâş, şi mi-am dat seama că era inconştient. I-am acordat primul ajutor, i-am oprit hemoragiile şi l-am târât după mine până la celelalte maşini„, rememorează cumplitul moment sergentul major Ungurel Băiţan.  

După 2 ani şi jumătate, militarul este din nou la datorie, deşi încă nu s-a refăcut complet.

CITEŞTE ŞI: Premieră în România. Un militar român rănit în Afganistan a primit o nouă şansă la o viaţă normală