Ministerul Muncii: Şomerii care îşi găsesc un loc de muncă vor primi şi ajutoare sociale

Şomerii care se vor angaja pe salarii mici vor primi, în continuare, ajutoare sociale, pentru a fi stimulaţi să rămână în câmpul muncii, potrivit România TV. Ministerul Muncii va lansa, în două săptămâni, o lege care schimbă principiile ajutoarelor sociale.

02 sept. 2015, 08:03
Ministerul Muncii: Şomerii care îşi găsesc un loc de muncă vor primi şi ajutoare sociale

Ministerul Muncii intenţionează să lanseze o nouă lege care să stimuleze reintegrarea pe piaţa muncii. În acest sens, autorităţile vor să acorde un venit minim de inserţie, care combină mai multe tipuri de ajutoare social. „Introducerea venitului minim de inserţie are ca scop atât mai buna gestionare a sprijinului financiar acordat familiilor cu venituri reduse, cât şi creşterea motivaţiei persoanelor sărace de a se reîntoarce pe piaţa muncii„, a explicat ministrul Muncii, Rovana Plumb..

Potrivit documentului Ministerului Muncii, citat de România TV, cei care se vor angaja pe salarii mici vor primi, în continuare, ajutoare sociale pentru a stimula rămânerea în câmpul muncii. Deocamdată, Ministerul Muncii nu a stabilit încă plafoanele, pentru că are nevoie de date de la Ministerul de Finanţe.

De asemenea, statul român vrea să stimuleze şi şomerii care îşi găsesc un loc de muncă mai departe de 50 de kilometri de domiciliu. Aceştia vor primi o primă de instalare la noul loc de muncă.

Citeşte şi: AJUTOARE DE URGENŢĂ, acordate de Guvern. Cine sunt beneficiarii