Pacient dispărut din spital, găsit mort a două zi în apropiere. Familia bărbatului face acuzaţii grave la adresa personalului

Un pacient internat în Clinica Medicală II din Cluj-Napoca a plecat din salonul său şi a fost găsit abia a doua zi, mort. Personalul de serviciu l-a căutat peste tot, ore în şir, mai puţin în apropierea amfiteatrului studenţesc „Prof. Ioan Goia”. Familia susţine că bărbatul a fost căutat de către personal într-un mod superficial, doar de formă, iar poliţia a demarat cercetările în acest caz.

28 feb. 2018, 10:44
Pacient dispărut din spital, găsit mort a două zi în apropiere. Familia bărbatului face acuzaţii grave la adresa personalului

Radu Anton Ciurtea a fost la viaţa lui mecanic auto la IRA Cluj, însă s-a pensionat pe motive de boală la vârsta de aproximativ 45 de ani. Zilele trecute acesta s-a internat la Clinica de medicină internă III, unde a făcut un test INR, de verificare a gradului de coagulare a sângelui.

„E de-a dreptul strigător la cer ce s-a întâmplat – şi anume să se piardă un bolnav într-un spital şi apoi să fie găsit a doua zi, tot acolo. Miercuri l-am tot sunat la telefon şi nu-mi răspundea, aşa că m-am deplasat până la spital – dar nimeni nu ştia unde plecase, deşi lucrurile se aflau în salonul unde era internat! Fusesem cu asistentele în zona amfiteatrului – unde am aflat apoi că a fost găsit, a doua zi, joi – şi le-am întrebat dacă l-au căutat acolo – şi ele au răspuns afirmativ, aşa că n-am mai urcat scările mai departe”, spune fiul bărbatului mort.

Imediat după ce trupul bărbatului a fost găsit, în clinică s-a iscat o nebunie generală: poliţie, procuratură, medici legişti. Într-un final, după ce s-au finalizat cercetările de la faţa locului, trupul bărbatului a fost transportat la I.M.L.pentru autopsiere.

Potrivit gazetadecluj.ro, directorul I.M.L.Cluj a declarat că „omul a murit de o moarte nonviolentă”, semn că nu avem de-a face cu o sinucidere sau cu ceva de o natură nefirească.

Poliţiştii investighează împrejurările în care a survenit decesul bărbatului, în vârstă de 55 de ani, din Cluj-Napoca. Acesta a fost găsit decedat la data de 22 februarie, pe scările unei unităţi medicale din municipiu.