Petiţie online pentru eliminarea profesorului acuzat că a hărţuit o elevă de 14 ani. Tatăl fetei face un apel disperat

Tatăl fetei care l-a înregistrat pe profesorul Dan Deliu în timp ce-i făcea oferte indecente a lansat o petiție on-line prin care cere public excluderea acestuia din învățământ.

16 mart. 2016, 08:18
Petiţie online pentru eliminarea profesorului acuzat că a hărţuit o elevă de 14 ani. Tatăl fetei face un apel disperat

Comportament revoltător al unui profesor din Lugoj. Părinţii unei copile de 14 ani îl acuză că i-a făcut fetei avansuri şi a încercat să o convingă să înceapă o relaţie amoroasă cu el. Eleva l-a înregistrat pe dascăl, iar cuvintele lui i-au şocat pe colegii care acum îl anchetează. Profesorul a fost suspendat şi este cercetat inclusiv penal.

Mai multi parinti au declarat sub protectia anonimatului ca profesorul este extrem de dificil si a mai avut probleme de acest gen intr-una dintre taberele organizate de catre scoala. Pentru a nu pune unitatea de invatamant intr-o situatie jenanta, cadrele didactice ar fi musamalizat iesirile profesorului.

Vezi: Noi acuzaţii la adresa profesorului care făcea avansuri elevelor. Scrisoarea unei mame: Venea în timpul orei şi…

Tatăl elevei hărţuite de profesorul Dan Deliu de la Şcoala Generală Anişoara Odeanu din Lugoj a lansat o pentiţie prin care cere părinţilor să ia atitudine şi să nu mai lase la catedră astfel de oameni.

Vezi şi: Profesor din Suceava, către un elev: „Te vei trezi cu şatra pe capul tău de nespalat jegos ce eşti”

„In data de 22 februarie 2016, fata mea de 14 ani l-a inregistrat pe profesorul de 55 de ani in timp ce-i propunea o viata lunga si fericita alaturi de el si nu o relatie de 2 ore, episod care nu a fost singular.

Dupa depunerea reclamatiilor la Politie si Scoala, am fost vizitat de domnul profesor la domiciliu si la servici pentru a ma convinge sa-mi retrag plangerile depuse. Acesta mi-a spus sa ma gandesc de ce am nevoie, deoarece el imi poate oferi bunuri materiale si bani. Am refuzat categoric oferta lui deoarece copiii mei nu sunt de vanzare.

Dupa reclamatia depusa la şcoala, elevele structurii scolare au avut curajul de a povesti si ele fetei mele prin intermediul paginii de socializare Facebook ce au patit cu profesorul, dar le-a fost teama de a povesti conducerii scolii pana atunci. La ora actuala sunt mai multe sesizari de hartuire asupra minorelor.

Nu doresc sa treaca alte fete si parinti prin aceste momente dificile de trauma si apoi declaratii, anchete etc. Doresc prin aceasta petitie de a lua atitudine morala, etica, ca parinte, ca acest gen de profesori sa nu mai poata profesa aceasta meserie de dascal la catedra. Ca parinti, ne ducem copiii la scoala sa fie invatati, educati, nu abuzati! Ar trebui sa luam atitudine, deoarece judetul Timis este pe primul loc la abuzuri la ora actuala.

Cei care doresc sa ni se alature, sa-mi acorde un sprijin moral semnand aceasta petitie si distribuind-o mai departe in mediul on-line”, arată părintele în textul petiției.

Petiția on-line poate fi semnată aici.

De la sfârșitul lunii februarie, profesorul Dan Deliu nu mai predă, după ce conducerea școlii în care acesta lucra a luat decizia de a-l suspenda din activitate pe perioada derulării cercetării disciplinare.

Vezi şi: Profesor acuzat că primea ţigări de contrabandă în schimbul meditaţiilor